hond fotoshoot

Hoe werkt dat nou eigenlijk, zo’n hondenfotoshoot?

Honden in het bosWie is Kim Stacey Fotografie?

In mijn kennismakingsblog heb ik je verteld wie ik ben en waarom ik zo graag honden fotografeer. Nog een keer in het kort: honden en fotografie zijn mijn passie. Ik vind het fantastisch om baasjes blij te maken met een waardevolle foto. Dit kan zoveel betekenis hebben en het is een eer om dit te delen. In deze blog vertel ik je alles over de voorbereiding, de hondenfotoshoot en het ontvangen van foto’s.

Een fotoshoot voor honden, bestaat dat echt?

Voor sommige mensen is het misschien onbegrijpelijk, maar wij hondenbaasjes snappen precies waarom onze viervoeters zo ontzettend belangrijk zijn. Ze zijn een onderdeel van het gezin en zijn onmisbaar! Dit is ook de reden dat mensen graag een mooie foto hebben.

Een foto van jouw hond of honden is vaak van grote waarde. Het volgen van cursussen hebben ervoor gezorgd dat ik mij gespecialiseerd heb in hondenfotografie. Daarnaast volg ik de opleiding tot kynologisch instructeur (hondentrainer) en ben ik bekend met gedragingen van honden. Dit zorgt ervoor dat de fotoshoot ontspannen verloopt, zowel voor baas als hond! Wel zo fijn.

hond fotoshootDe voorbereidingen

Ik merk dat sommige mensen het moeilijk vinden om een verwachting te schetsen van een hondenfotoshoot. Zo krijg ik vaak de vraag ‘Mijn hond kan geen commando’s’ of ‘Mijn hond is heel erg druk, is dit erg’’ en vragen zoals ’Mijn hond kan niet los, kun je de lijn weghalen op de foto’s?’. Dit is allemaal geen probleem!

Het is volkomen begrijpelijk dat niet alle honden zonder lijn de deur uit kunnen of dat sommige (jonge) honden ontzettend druk zijn. Dit geeft allemaal niks. Inmiddels heb ik ervaring met allerhande soorten honden en eigenschappen. Het is juist de kunst om honden op de foto te zetten, wanneer zij dit zelf niet door hebben. Een fotoshoot is voor iedere hond, voor ieder ras en voor iedere leeftijd geschikt.

Samen bekijken we de wensen qua locatie, speciale foto’s en meer. Het is voor mij belangrijk dat jij tevreden bent met het eindresultaat. Elke fotoshoot is daarom opnieuw een uitdaging.

De hondenfotoshoot!

Ik vind het belangrijk dat er een ontspannen en positieve sfeer hangt tijdens de fotoshoot. Een heerlijke wandeling, waarbij ook foto’s worden gemaakt.

Hond tijdens fotoshootHonden voelen haarfijn aan als de situatie anders is dan normaal. Dit kan er voor zorgen dat de hond niet op de foto staat, zoals jij hem of haar kent. Het wandelen combineren met het maken van foto’s zorgt ervoor dat de hond kan ontspannen. Zonder dat de hond het al te veel door heeft maak ik de foto’s. Ik speel in op de situatie en maak op de juiste momenten de foto. Dit is soms snel schakelen, maar dat maakt het extra leuk.

Zo is de fotoshoot op zichzelf ook een hele ervaring. Het neemt 60 a 90 minuten in beslag en dit wordt gezien als een leuk uitje. Een gezellig praatje, de talenten van het fotomodel en de omgeving zorgen voor een leuke activiteit.

Het kan soms helpen als de baas het favoriete speeltje bij heeft en natuurlijk niet te vergeten wat lekkers. Honden doen eigenlijk alles voor een lekker snoepje! Dit kan van pas komen tijdens de hondenfotoshoot. Daarnaast ben je natuurlijk vrij om mee te nemen wat je leuk vindt. Zo nemen sommige baasjes verschillende halsbandjes, strikjes of accessoires mee. Ga je zelf ook op de foto? Dan adviseer ik altijd om neutrale kleding te dragen. Iets wat je over een aantal jaar ook nog leuk vindt staan op de foto.

De foto’s

Misschien wel het belangrijkste van allemaal, de foto’s! Als je op mijn website of Instagram kijkt zie je van welke sfeer ik graag neerzet op foto’s. Ik probeer altijd rustige natuurtinten te combineren met de hond. Op deze manier blijft het natuurlijk en komt jouw trouwe viervoeter mooi naar voren op de foto’s.

Hond in bos tijdens fotoshootIndien je hierin speciale wensen hebt, houd ik daar rekening mee. Denk hierbij aan het weghalen van de tuig, een specifiek plekje bewerken of een kleurbewerking zoals zwart-wit.

Je ontvangt de foto’s via WeTransfer altijd binnen één week! Het is altijd heel erg fijn om te horen dat mensen ontzettend blij zijn met de foto’s. Dit geeft voldoening en daarvoor doe je het allemaal. Feedback van klanten over de fotoshoot waardeer ik enorm, er is altijd ruimte voor verbetering.

Interesse in een hondenfotoshoot?

Heb je na het lezen van deze blog interesse in een fotoshoot? Neem vrijblijvend contact op! Dit kan via verschillende kanalen, bijvoorbeeld social Media, e-mail of via WhatsApp. Ik probeer altijd binnen één werkdag te reageren.

Op de website vind je alles over de tarieven en mogelijkheden. Voel je vrij om daar eens een kijkje te nemen!

Liefs,
Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>