Labrador informatie

LabradorDe labrador word ook wel de labrador retriever genoemd. Het is een hondenras dat afstamt van de St. Johns-hond. Vanaf het midden van de 19e eeuw werd de St. Johns-hond gekruist met verschillende andere rassen zoals de Spaniƫl, de Gordon Setter, Chesapeake Bayretriever en de Flatcoated retriever. Hier is de Labrador het resultaat van.

Uiterlijk Labrador

De labrador heeft een korte en dichte vacht met een waterafstotende ondervacht. De vacht van de labrador heeft weinig onderhoud nodig en komt voor in verschillende kleuren zoals zwart, blond, bruin en roomwit tot vossenrood.

Vroeger waren de meeste labradors zwart maar in de jaren 70 werd blond steeds populairder. Bruin werd als de foute kleur gezien en die werd pas later als raskenmerk toegevoegd aan het rassenstandaard.

Bij de mannetjes ligt de schouderhoogte tussen de 55 en 57 cm en bij de vrouwtjes ligt dit tussen de 54 tot 56 centimeter. De volwassen labrador weegt tussen de 25 en 35 kilo.

Leeftijd
De gemiddelde leeftijd van een labrador ligt tussen de 10 en 12 jaar.

LabradorVoordelen

  • Houdt van kinderen
  • Rustige huishond
  • Lieve en sociale hond
  •  
    Nadelen

  • De labrador verhaard 2 keer per jaar behoorlijk
  • Geen echte waakhond
  • Het is een middelgrote hond en lastiger mee te nemen
  • Alle aanbiedingen van Pets Place

    Erfelijke aandoeningen

    Atopie

    Bij Atopie heeft de hond een allergie tegen bepaalde stoffen die in de omgeving zijn. Voorbeelden hiervan zijn huisstofmijt, grassen, en boompollen. Als de hond hier last van heeft dan krijgt hij te maken met jeuk en huidveranderingen. Atopie kan nog wel eens lastig onder controle te krijgen zijn maar samen met de dierenarts moet in ieder geval de jeuk voor het grootste gedeelte verholpen kunnen worden.

    Heupdysplasie en elleboogdysplasie (HD &ED)

    HD en ED is een afwijking die veel voorkomt bij de labrador. Het zijn aandoeningen aan de heup en aan de elleboog gewrichten. De aandoening is afhankelijk van verschillende factoren. De genetische factoren maar ook de omgevingsfactoren hebben een grote invloed. Omgevingsfactoren zijn voeding, gewicht en beweging.

    Als deze omgevingsfactoren optimaal zijn dan zal HD en ED minder snel optreden. Het is daarom belangrijk dat je voor goede voeding en veel beweging zorgt. Zorg dat de hond op gewicht blijft en dan is de kans kleiner op HD en ED.

    Meer erfelijke aandoeningen

    Seborroe

    Seborroe is een huidaandoening waarbij de bovenste laag van de huis sneller vernieuwd dan normaal. Daarnaast zijn ook de talgklieren verstoord. Dit beide zorgt ervoor dat de huid erg droog en schilferig word. He kan ook zijn dat de huid juist erg vet word.

    Doordat de talgklieren verstoord zijn ontbreekt het beschermende effect van talg. Hierdoor is de hond gevoeliger voor ontstekingen die veroorzaakt worden door bacteriƫn. Seborroe komt over het hele lichaam voor maar het meeste bij ellebogen, oren en hakken. Seborroe zorgt voor hevige jeuk waar de hond snel vanaf geholpen moet worden!

    Met speciale honden shampoo kan de talgproductie weer terug gebracht worden naar normaal niveau.

    Hondenrassen vergelijken

    Ben je benieuwd welke hond nu echt bij jou past? SayHi.dog is een community van hondenliefhebbers die stemmen uitbrengen voor hun hond op tal van vragen. De stemresultaten leiden tot meer inzicht over hondenrassen. Wil je je hond nog beter leren kennen of wil je hondenrassen vergelijken? Check dan: SayHi.dog ?

     

    Bezoek ook eens een van onze partners

    0
      0
      Winkelwagen
      Je hebt geen productenTerug naar de winkel