Hond

Hond gebeten? Gemeente Den Haag wil strenger optreden

Geplaatst op 26 januari 2017

Via RTL nieuws kwam ik terecht bij het verhaal dat de gemeente Den Haag strenger wil gaan optreden als honden zich misdragen: het nieuwsbericht.

Sommige mensen zoals bijvoorbeeld Marjorie Meijer denken dat hier veel meer voor nodig gaat zijn. Daar ben ik het wel mee eens! Je kunt wel strenger worden als het kwaad al geschied is – maar dat is dweilen met de kraan open.

Laten we terug gaan naar waar het probleem 9 van de 10 keer ligt! En dat is toch echt de opvoeding van deze honden waarbij het mis gaat. Vaak zijn mensen niet consequent genoeg en dat kan verschillende redenen hebben.

Soms is iemand gewoon onzeker of heel erg toegeeflijk waardoor de hond denkt dat hij of zij de baas is. Wanneer je van je zelf weet dat je zo bent..Neem dan een chihuahua in plaats van een grote hond!

Als een chihuahua bijt is dat natuurlijk ook niet leuk – maar 3 รก 4 kilo heb je sneller onder controle als een grote hond van meer dan 50 kilo.

Sommige mensen hebben een drukke baan waardoor de hond niet genoeg beweging en aandacht krijgt. Dit is erg belangrijk sowieso voor de meeste honden maar zeker voor sommige grote honden die veel schade kunnen aanrichten bij een beet.

Meer informatie hierover lees je op deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>