Diarree bij honden

Diarree is een veelvoorkomend probleem bij honden en kan verschillende oorzaken hebben. Het kan onschuldig zijn zoals een keer iets verkeerds gegeten hebben maar ook serieuzer zijn zoals een virus, bacteriën, parasieten, voedselintolerantie of -vergiftiging, medicijnen of ziekten van het maag-darmkanaal.

Diarree kan leiden tot uitdroging en andere complicaties als het niet adequaat behandeld wordt. In sommige gevallen kan diarree vanzelf verdwijnen na een paar dagen, maar als de diarree van uw hond niet binnen een paar dagen verdwijnt, of als je hond koorts, braken of andere tekenen van ziekte vertoont, is het tijd om contact op te nemen met je dierenarts voor professioneel advies en behandeling.

Wat kun je doen als je hond diarree heeft?

Als je hond diarree heeft, is het belangrijk om een aantal stappen te volgen om de diarree te behandelen en te voorkomen dat je hond uitdroogt. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen:

 1. Geef je hond wat rust: Probeer je hond te laten rusten en laat hem niet te veel bewegen totdat de diarree is verdwenen.
 2. Geef je hond iets te drinken: Zorg ervoor dat je hond voldoende vocht binnenkrijgt om uitdroging te voorkomen. Geef hem lauw water of een rehydratatie-oplossing om te drinken.
 3. Geef je hond een dieet van rijst en kip: Geef je hond een dieet van rijst en gekookte, mager kip totdat de diarree is verdwenen. Dit zal helpen om de darmen te kalmeren en de diarree te verminderen.
 4. Voorkom dat je hond nieuwe voedingsmiddelen eet: Geef je hond geen nieuwe voedingsmiddelen totdat de diarree is verdwenen, omdat dit de darmen verder kan irriteren.
 5. Neem contact op met je dierenarts. Als de diarree van je hond niet binnen een paar dagen verdwijnt, of als je hond koorts, braken of andere tekenen van ziekte vertoont, moet je contact opnemen met je dierenarts voor professioneel advies en behandeling.

Houd er rekening mee dat sommige oorzaken van diarree bij honden ernstiger kunnen zijn en medische behandeling vereisen. Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je hond, raadpleeg dan altijd een dierenarts voor professioneel advies.


Tot zo ver deze pagina! Heb je aanvullende tips? Of heb je iets mee gemaakt dat je met ons wilt delen? Laat het ons weten via het contactformulier.


0
  0
  Winkelwagen
  Je hebt geen productenTerug naar de winkel