Waarom eet mijn hond uit de kattenbak?

 

Help, mijn hond eet uit de kattenbak!

Hoe gek het ook klinkt een hond vindt kattenpoep eten uit de kattenbak even lekker als een hondenkoekje. Kattenpoep bevatten veel proteïne en ruiken voor honden net zo lekker als bijvoorbeeld een versgebakken cake.

Katteneten bevat meer proteïne dan honden eten en dat is ook een reden waarom veel honden kattenpoep lekker vinden. De kat te verwerken niet al deze proteïnen en deze zijn dan nog te vinden in de kattenpoep.

Maar het eten van kattenpoep kan gevaarlijk zijn. De poep kan bijvoorbeeld parasieten, gevaarlijke bacteriën, virussen of medicijnen bevatten.

Weinig honden kunnen de verleiding weerstaan aan om niet uit de kattenbak te eten. Ook het afleren kan vaak erg lastig zijn.

Tips om kattenpoep eten tegen te gaan

De eerste tip is een afgedekte kattenbak kopen. Helaas zijn niet alle katten hier blij mee. Sommige katten hebben ook astma en dan kun je deze bakken beter niet gebruiken.

De tweede tip is de kattenbak verplaatsen. Deze kun je dan het beste op een plek plaatsen waar de hond niet bij kan. Het is wel belangrijk dat je de kat niet van slag maakt dus dit kun je het beste stapje voor stapje doen.

Afgedkte kattenbakDe derde tip is het monteren van een haak op de deur. Deze kun je dan zo instellen dat de deur niet verder opengaat zodat de hond er niet doorheen kan, maar de kat wel.

De vierde tip is het maken van een kattenluik. Dit is een opening in de deur waar alleen de kat er heen kan. Als je een hele kleine hond hebt kan dit natuurlijk lastig zijn dan zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een traphekje. De kat kan er wel overheen springen maar de hond niet.

De vijfde tip is wel wat prijziger maar zou wel een goede oplossing kunnen zijn! Je kan namelijk ook een zelfreinigende kattenbak kopen. Er zijn vele verschillende soorten maar als je zeker wil weten dat je hond geen poep te pakken krijgt zou je kunnen gaan voor een automatisch reinigende kattenbak

Als je geen zelfreinigende kattenbak hebt dan is het belangrijk om de kattenbak verschillende keren per dag leeg te maken. Wat de hond niet kan vinden kan hij ook niet opeten!

Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat het ons weten!

Hond met twee kittens | Waarom eet mijn hond uit de kattenbak?
0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel