Berner Sennenhond informatie

Berner SennenhondDe Berner Sennenhond is een grote hond met een Zwitserse afkomst. Deze hond werd oorspronkelijk gefokt in Bern, dat is een plaats in Zwitserland. Vandaar de naam Berner. Sennen betekent 'boeren in de alpen' en zo is dit hondenras aan zijn naam gekomen.

Uiterlijk Berner Sennenhond

De schouderhoogte van de reu ligt tussen de 64-70 cm en bij de teefjes ligt dat op 58-66 cm. De Berner Sennenhond is vooral zwart met bruin-witte aftekeningen op zijn borst, kop en poten. De vacht van deze hond is golvend en lang.

Het gemiddelde gewicht van een Berner Sennen reu ligt tussen de 45-50 kg en bij de teefjes ligt dat tussen de 40 en 45 kg. Het is dus een behoorlijk groot hondenras!

Leeftijd Berner Sennenhond
De gemiddelde leeftijd van de Berner Sennenhond ligt tussen de 8 en 10 jaar. Dit is helaas niet zo een hoge levensverwachting maar gelukkig zijn er ook uitzonderingen!

Berner SennenhondVoordelen

 • Kindvriendelijke hond
 • Lieve en rustige hond
 • Waakzaam zonder al teveel lawaai

Nadelen

 • Grote hond - lastig te vervoeren
 • Verhaard behoorlijk
 • Door de grootte van de hond ben je altijd duur uit bij de dierenarts

Erfelijke aandoeningen

Heupdysplasie en elleboogdysplasie (HD &ED)

Heup en elleboogdysplasie zijn aandoeningen aan de heup en elleboog gewrichten. Het is helaas een aandoening die ook veel voor komt bij de Berner Sennenhond. De ernst van de afwijking heeft te maken met verschillende factoren. Zo zijn er de genetische factoren maar ook de omgevingsfactor is een grote invloed.

Bij omgevingsfactoren moet je denken aan beweging, voeding en gewicht. Het is belangrijk dat de hond op gewicht blijft zodat de kans kleiner is dat ze te maken krijgen met HD en ED of dat het verergert.

Histiocytair sarcoom (HS)

Histiocytair sarcoom ook wel HS is een kanker van specifieke afweercellen. Het is een kwaadaardige tumor die zich vaak uit als bultje in de huid of in onderhuids bindweefsel van de poten. De tumor kan ook gevonden worden in weefsel rond de gewrichten, lever, lymfeknopen, mild, longen of in het beenmerg.

De behandeling tegen histiocytair sarcoom bestaat uit het operatief verwijderen van de tumor. Soms moeten hierbij zware maatregelen worden genomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pootamputatie in combinatie met een chemokuur.

Alle aanbiedingen van Pets Place

Mastocytoom

Een mastocytoom is een tumor die vanuit de mastcel (mestcel) komt. Het is een van de meest voorkomende huidtumoren bij de hond. Deze tumor kan heel weinig of juist heel erg kwaadaardig zijn. Soms is er 1 bult maar soms zijn er meerdere plekken tegelijkertijd.

Deze tumoren kunnen worden ingedeeld in verschillende graden. Graad 1 (weinig kwaardaardig) tot graad 3 (zeer kwaadaardig). De tumor kan het beste operatief worden verwijderd.

Binnenkort kun je hier nog meer informatie terug vinden! Mis je nog iets? Mail ons dan op: info@perfectehond.nl!

Berner Sennenhond

0
  0
  Winkelwagen
  Je hebt geen productenTerug naar de winkel