Bullmastiff informatie

Bullmastiff 2
Dit gigantische ras werd aan het einde van de 18e eeuw gefokt ontstaan uit de buldog en Engelse Mastiffs. Het hondenras is gefokt op de vasthoudendheid van de buldog en de grote kracht van de mastiffs. Samen maakt dit de Bullmastiff, een grote waakhond die vroeger gebruikt werd als jachtopzieners hond en daarmee in de nacht stropers wist af te schrikken..Of vast te houden als de stropers niet snel genoeg waren 🙂

Tegenwoordig wordt de Bullmastiff gebruikt voor politie en beveiliging instanties en daarnaast ook nog steeds als waakhond. Hij schrikt inbrekers het liefst af met blaffen en vaak werkt dat. De Bullmastiff past goed bij een gezin en kan bij kinderen maar soms is het wel oppassen met andere honden.

Bij de Bullmastiff is het belangrijk dat je als pup de focus legt op het socialiseren met andere honden.

De Bullmastiff is een groot ras en door zijn omvang kan de hond op jonge leeftijd al problemen krijgen met erfelijke ziektes. Het risico bij dit hond ligt voor veel ziektes best hoog. Vaak is het wel te behandelen met pijnbestrijding en behandelingen maar door zijn grootte kan dit behoorlijk in de kosten lopen.

Bullmastiff

Uiterlijk Bullmastiff

De hond komt voor in de kleuren goudbruin, brindle en rood en zelf heb ik hem ook gezien in donkerbruin / zwart. De Bullmastiff weegt tussen de 41 en 59 kilo en kan rond de 61 – 69 cm groot worden.

Leeftijd Bullmastiff
De gemiddelde leeftijd van de Bullmastiff ligt helaas niet zo heel hoog. Dat is namelijk maar 8 jaar. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen van honden die ouder worden.

Voordelen

 • Goede sterke waakhond
 • Weinig vacht verzorging nodig
 • Kan vaak goed met kinderen
 •  
  Nadelen

 • Oppassen met andere honden
 • Door zijn omvang kunnen dierenarts kosten hoog uitvallen
 • Erfelijke aandoeningen

  Heupdysplasie

  De aandoening heupdysplasie wordt ook wel HD genoemd. Het is een afwijking aan het gewricht van de heupen waardoor slijtage en instabiliteit kan ontstaan. Deze aandoening komt vaak voor bij honden en bij grote honden zoals de Bullmastiff is deze het ergst. Bij grote honden is er meer druk op het gewricht en dat zorgt weer voor veel meer belasting op de heup. Als de diagnose gesteld is zal er pijnstilling of een operatie nodig zijn.

  Ellboogdysplasie

  Elleboogdysplasie zijn meerdere aandoeningen aan het elleboog gewricht en uit zich in uiteindelijk in kreupelheid. Omdat de Bullmastiff zo groot is zullen er extra problemen zijn en zal de ziekte zich sneller ontwikkelen. De aandoening ED kan behandeld worden door een operatie waarbij afwijkingen operatief verwijderd kunnen worden.

  Maag-dilatie-volvulus

  Deze verschrikkelijke aandoening Maag-dilatie-volvulus is eigenlijk een onmiddellijke maag kanteling en komt het meeste voor bij grote honden zoals de Bullmastiff. Omdat ze een grote borstkas hebben heeft de maag wat meer ruimte om te draaien en daarbij vult de maag zich met lucht en raakt de maag afgesloten van darmen en slokdarm. Ook wordt de bloed circulatie gehinderd en het maagweefsel zal afsterven.

  Ongeveer 1 op de 3 honden sterft bij deze acute aandoening. Er is een operatie mogelijk die de maag kan terug kantelen maar vaak is de schade al zo groot dat ze alsnog overlijden.

  Dystocia

  Wanneer er problemen bij de geboorte zijn word dit dystocia genoemd. Doordat de Bullmastiff een grote bouw heeft komen er bij dit hondenras vaker dystocia voor. De hond is dan te groot voor het geboortekanaal. In dit geval zal een keizersnede moeten worden uitgevoegd om de moeder en pup te redden.


   
  Mis je nog iets of wil je ons vertellen over jouw hond? Mail ons dan op: info@perfectehond.nl of neem contact met ons op via het contactformulier!

   

  Bezoek ook eens een van onze partners

  0
   0
   Winkelwagen
   Je hebt geen productenTerug naar de winkel