Dwergpinscher

DwergpinscherDe Dwergpinscher lijkt op een kleine versie van de Dobermann. Ondanks dat ze zo op elkaar lijken zijn ze niet zo dicht aan elkaar verwant.

De Dwergpinscher is veel ouder dan de Dobermann. Deze pinscher hondjes hielden al eeuwen de stallen in Zuid-Duitsland rattenvrij. Na de Tweede wereld oorlog werd dit hondje pas echt populair.

De Dwergpinscher is absoluut geen doetje. Hij heeft een levendig en moedig karakter. Zoals hij vroeger meedogenloos de ratten doden zo benaderd hij alle vijanden ongeacht het formaat.

Uiterlijk Dwergpinscher

Door het selectieve fokken is hij wat kleiner dan de oorspronkelijke Pinscher uit Duitsland. Hij is misschien wat klein maar wel erg stoer van bouw en ook heeft hij krachtige kaken. De vacht is dicht, kort en glanzend en is bijna zelfverzorgend.

Zijn oren zijn best groot en hebben wel wat weg van vleermuis oren. De staart is lang en recht en zijn ogen zijn donker. Een volwassen Dwergpinscher weeg tussen de 4 en 5 kilo.

Leeftijd Dwergpinscher
De gemiddelde leeftijd van de Dwergpinscher ligt tussen de 13 en de 15 jaar.

Voordelen

 • Waaks maar ook een gezelschaphondje
 • Trouw
 • Geschikt voor kleinere woning

Nadelen

 • Niet heel kindvriendelijk
 • Vroege socialisatie en opvoeding zijn noodzakelijk
 • Blaft vaak en reageert op alles (mits goed getraind)

Erfelijke aandoeningen

Ondanks het kleine formaat hebben Dwergpinschers weinig gezondheidsproblemen.

Patella luxatie

Dit is de loszittende knieschijf. Het komt af en toe voor bij Dwergpinschers en met de tijd neemt het vaak ernstigere vormen aan. Als de knieschijf uit positie schiet kan het gebeuren dat de hond het been niet meer kan strekken. Dit is natuurlijk erg zielig en ongemakkelijk een vaak is een operatie dan noodzakelijk.

dwergpinscher


Mis je nog iets of wil je ons vertellen over jouw hond? Mail ons dan op: info@perfectehond.nl of neem contact met ons op via het contactformulier!

 

Bezoek ook eens een van onze partners

0
  0
  Winkelwagen
  Je hebt geen productenTerug naar de winkel