Kauwen op duurzaam KONG-speelgoed

Kies hier het favoriete KONG speelgoed uit voor je hond

Maak gebruik van deze handige filters om snel het perfecte speeltje voor je hond te vinden.

Categorieën +

Maat

Kleur

Maat of gewicht

Smaak

Merk

Merk


Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kong is King

Wij zijn Kong

Wij zijn KONG. Een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in maken van speeltjes voor honden om op te kauwen. Simpelweg genoemd de KONG. Noodzaak voor duurzaam (kauw)speelgoed en liefde voor honden staan bij ons centraal. Daarnaast vinden we  kwaliteit, veiligheid en speelbaarheid erg belangrijk. En natuurlijk niet te vergeten een gelukkig en gezond leven voor honden.

Zo werken wij

Wij maken de KONGS volgens een unieke volledig natuurlijke rubberformule, die enorm duurzaam is. Ons bedrijf is begonnen in de jaren 70. Later zijn we steeds meer producten gaan ontwikkelen. Daardoor zijn we uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Intussen verkopen we in meer dan 80 landen de hondenspeeltjes uit de KONG-collectie en ook andere artikelen.

Bij KONG zijn we continue bezig met verbetering en optimalisatie. Vandaar dat we tandheelkundige en verzorgende producten hebben toegevoegd aan onze collectie. Kauwen kan voor honden diverse redenen hebben. Bijvoorbeeld angst, verveling en stress. Desalniettemin is het natuurlijk ook gewoon een hele natuurlijk behoefte.

De Kong

De KONG is een rubber piramidevormig hondenspeeltje, dat van binnen hol is en gevuld kan worden met allerlei soorten voedsel. Toch is KONG meer dan een kauwspeeltje. Het staat ook garant voor mentale en fysieke stimulatie. Alhoewel destructief kauwen wel aanleiding tot het ontwerp ervan was.

Hoe het begon met het kauwen van hond Fritz

Net als veel andere mensen had de Amerikaanse Joe Markham een hond, Fritz. En net als veel andere honden had ook Fritz de gewoonte om alles kapot te willen kauwen. Niets was veilig voor hem. Kortom, een hele vervelende situatie voor Joe én voor Fritz. Want door zijn kauwwoede bracht Fritz zichzelf schade toe waardoor zijn tanden sleten. Alhoewel kauwen zoals eerder aangegeven een natuurlijk iets is, kan het een achterliggende reden hebben. Daarom is het als hondeneigenaar goed om in de gaten te houden waarom jouw hond zo graag kauwt. Is het de natuurlijk behoefte of is er iets aan de hand?

Kauwen en spelen

Bij toeval ontdekte Joe dat Fritz enorm gefascineerd was in een rubber onderdeel van de vering van een oud autobusje. Waar Joe het ding ook verstopte, Fritz vond het en speelde ermee. Kennelijk was de combinatie van rubber en het verende effect een succesformule. Vandaar dat dit Joe op een idee bracht. En zo was de KONG Classic geboren. We hebben het overigens over de eind jaren 70 / begin jaren 80 van de vorige eeuw.

Veerkracht en rebound voor spelen en kauwen

Joe maakte een rubber piramidevormig stuk speelgoed. Ook wel de sneeuwpopvorm genoemd. Om deze vorm staat KONG bekend en je ziet die ook terug bij veel andere hondenspeeltjes, die het bedrijf inmiddels produceert. Het zachte rubberen materiaal, gecombineerd met de veerkracht van de KONG, zorgt ervoor dat het natuurlijk instinct van de hond gestimuleerd wordt: spelen en kauwen.

In eerste instantie bracht Joe zijn KONG Classic op beurzen aan de man. Gaandeweg ontwikkelde hij een nieuwe lijn: de KONG Extreme met 4 formaten. Namelijk voor de kauwer door het wisselen van tanden, de gemiddelde, de krachtige en de oudere kauwer.

Uitbreiding van het team en de productlijn

Zo rond de eeuwwisseling werd het team uitgebreid en kwamen er extra spelsoorten en andere artikelen bij. Omdat de KONG en aanverwante artikelen als warme broodjes over de toonbank gingen verschoof de vraag. Niet langer werd gekeken wat er geproduceerd moest worden maar waar het verkocht kon worden. Engeland en Australië werden veroverd en inmiddels worden de KONG-artikelen in meer dan 80 landen verkocht. Waaronder ook Nederland.

KONG-producten worden wereldwijd aanbevolen door dierenartsen, trainers en hondenliefhebbers. Wat maakt KONG nou, los van de kwaliteit, zo’n fijn, onderscheiden merk?

De vele andere functies naast het kauwen van Kong

Honden zijn gek op KONG. En hun baasjes ook. Dat is geen wonder want het voldoet aan heel veel behoeften.

Gewichtsbeheersing

Niet alleen mensen maar ook honden hebben obesitas. Zo’n 35% kampt hiermee. Honden met obesitas hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld een slechte conditie, hart- en longproblemen, een verhoogde kans op suikerziekte en bot- en gewrichtsproblemen zoals artrose. Met de KONG houd jij je hond op een gezonde manier bezig.

Kauwen

Honden kauwen om verschillende redenen. Uit verveling, stress of angst maar niet te vergeten omdat het erbij hoort. Het houdt het gebit, de kaken en het tandvlees sterk en gezond. En werkt ontspannend. Kauwen is een natuurlijk behoefte.

Tandenwisseling

De meeste honden wisselen van tanden wanneer ze 3 tot 7 maanden oud zijn. Tijdens het wisselen kunnen honden de neiging hebben om meer te bijten dan normaal. Wees hier alert op en zorg ervoor dat de hond dit niet als normaal gaat beschouwen. Je wilt tenslotte je spullen graag heel houden. Het is voor de hond geen prettig proces. De speciaal hiervoor gemaakte KONG is lekker zacht en helpt de pijn bij het wisselen van tandente verminderen.

Benchtraining

Er zijn diverse technieken om je hond zo ver te krijgen dat hij zonder problemen de bench ingaat. Eén van die manieren is om er wat lekkers in te leggen. Wanneer hij of zij dat ziet associeert de hond dat met iets positiefs. Een goedgevulde KONG is hiervoor ideaal.

Graven, blaffen en verveling

Als honden graven en blaffen komt dit vaak voort uit angst of verveling. Graven kan diverse redenen hebben, zoals gewoon omdat de hond er plezier in heeft. Maar ook door stress of spanning, om aandacht te trekken of te ontsnappen en uit verveling. Goed om het gedrag van je hond te observeren en te kijken waarom hij doet wat hij doet.

Bij verveling gaat een hond op zoek naar afleiding. Helaas doet hij dan vaak dingen die jij liever niet hebt. Voor alle drie de genoemde problemen kan de KONG een welkome afleiding zijn voor jouw hond. Hij kan zijn energie kwijt en heeft iets vertrouwds om zich mee bezig te houden.

Verlatingsangst

Verlatingsangst bij honden is vaak een hardnekkig en vervelend probleem. Veel eigenaren herkennen dit wel. Een hond met verlatingsangst gaat dingen kapot maken. Hierbij komt namelijk een stukje dopamine vrij. Daardoor voelt de hond zich beter. Verlatingsangst is het groots in de beginfase, wanneer je de hond alleen laat. Als afleidingsmanoeuvre is de KONG perfect om die tijd te overbruggen.

Reactief gedrag

Reactief gedrag komt ook regelmatig voor bij honden: blaffen of grommen naar een hond of reageren op een andere prikkel. Dit kan voortkomen uit opwinding maar ook uit angst. De KONG is een ideale afleiding.

Kong vullen

De KONG is hol van binnen en kan gevuld worden met alles wat je maar bedenken kunt: van diepvriessnacks tot pindakaas. De honden vinden het heerlijk. Bovendien zorgt smeerbaar voedsel er ook voor dat de brokjes er niet makkelijk uit vallen. Het speeltje is makkelijk met de hand af te wassen en kan ook in de vaatwasser. Voor hardnekkige restjes gebruik je gewoon een oude tandenborstel en klaar is Kees .. eh… KONG.

Uitgebreide collectie producten voor honden en katten

KONG-producten staan garant om de aandacht van de hond vast te houden en negatief gedrag te minimaliseren. Met de apporteerspeeltjes kunnen baasjes een goede band met hun hond opbouwen. Zoals al eerder aangegeven heeft het bedrijf inmiddels een zeer uitgebreid assortiment van hoogwaardige producten. Enkele vind je hier op deze pagina. Op de site van KONG is alles terug te vinden. Tegenwoordig is KONG er voor honden én voor katten. Zo heb je bijvoorbeeld de Kitty KONG.

KONG is kwispelen van vreugde en kwijlen van genot. KONG is King.

Diverse categorieën speelgoed

Het mag duidelijk zijn dat KONG  de marktleider is op het gebied van robuuste kwaliteit speelgoed voor de hond. Zo zijn er hondenspeeltjes in de categorieën verrijking, apporteren, kauwen, puzzelen en de misschien wel de meest bekende, de voerbak speeltjes. Mochten we nog iets missen dan horen we dat natuurlijk graag via info@perfectehond.nl

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel