Dog dance: een leuke activiteit met je hond

Konrad doping dog dance
Thank you for the great photo Konrad ?
Dog dance is een sport die je met je hond samen kunt doen. Het woord zegt het eigenlijk al: bewegen met je hond op muziek. Het is een erg leuke sport, die jezelf en je hond de nodige lichaamsbeweging geeft.

Daarnaast train je de gehoorzaamheid van je hond. Dog dance kun je recreatief beoefenen, maar er worden ook regelmatig wedstrijden georganiseerd.

Voor wie is dog dance geschikt?

Dog dance is geschikt voor iedere baas en hond die graag samen iets willen ondernemen. Het is geen hondensport die gebonden is aan veel regels: iedere hond, van ieder ras, is in principe geschikt, mits gezond. Indien je hond niet helemaal gezond is, erg jong of erg oud, win dan eerst advies in bij een dierenarts.

Dog danceWel zijn sommige hondenrassen meer geschikt voor het opvolgen van instructies en training. Zo zal bijvoorbeeld een border collie de instructies sneller oppikken. Echter, iedere hond en baas kunnen plezier beleven aan dog dance. De hond leert gehoorzaamheid, kan lekker bewegen en leuke kunstjes leren en de baas kan creatief bezig zijn door bijvoorbeeld een eigen choreografie in elkaar te zetten.

Wat heb je nodig?

Je hebt niet veel nodig om deze sport te beoefenen. Eigenlijk alleen je hond, muziek en wat beloningen. Iedere hond kan meedoen, wel is het belangrijk oude, jonge of zware hond geen te belastende oefeningen te laten doen. De enige voorwaarde om dog dance te leren met je hond is een goede band en gehoorzaamheid tussen jouw en je hond.

Het doel is om je hond uiteindelijk minutenlang bij je te laten blijven en te laten doen wat jij wilt. Dit vereist veel oefening, maar is erg leuk om te doen! Goed is het om je hond regelmatig te belonen. Dit houdt het leuk voor de hond. Als je een baasgerichte hond hebt zal dog dance waarschijnlijk een groot succes zijn!

Recreatief en wedstrijden

bubbles.jpgDog dance kun je uiteraard recreatief beoefenen, maar als je erg goed bent en een competitie leuk vindt kun je ook meedoen aan een wedstrijd. Hierbij kun je kiezen tussen freestylewedstrijden, waarbij de hond meeloopt met de baas en daarbij kunstjes doet zoals zigzaggen, springen of om zijn as heen draaien.

Ook is er het wat moeilijkere heelwork to music, waarbij de hond voornamelijk dicht bij de baas moet blijven. Dit is minder uitbundig, maar wel wat moeilijker, omdat het veel gehoorzaamheid van de hond vereist.

Waar kun je dog dance beoefenen?

Dog dance kun je uiteraard gewoon thuis beoefenen. Ook sommige hondenscholen en -clubs hebben verschillende klassen, lessen en workshops. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.


Mis je nog iets of wil je ons vertellen over jouw hond? Mail ons dan op: info@perfectehond.nl of neem contact met ons op via het contactformulier!

 

Bezoek ook eens een van onze partners

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel