Treibball: lekker spelen met de bal!

Treibball en hondAls je hond helemaal gek is op ballen, dan is treibball de ideale hondensport voor jouw viervoeter. Bij treibball duwt je hond op een groot veld grote plastic ballen voort, waarbij beheersing en gehoorzaamheid belangrijk zijn. Een leuke actieve hondensport, voor zowel hond als baas!

Wat is treibball?

Treibball is een relatief jonge hondensport, die in Duitsland is ontwikkeld door een Nederlander. Treibball wordt gespeeld op een groot veld. Het is de bedoeling dat de hond grote gymnastiekballen leert voort te duwen en te beheersen. Het uiteindelijke spel wordt gespeeld met acht grote gymnastiekballen, maar als de hond het spel nog moet leren worden er vaak minder ballen gebruikt.

De bedoeling is dat de hond achter de bal plaatsneemt en zelf de bal in beweging krijgt, met hun snuit of hun hele lichaam. Zo moet de hond de bal zo snel mogelijk naar zijn baasje, of naar een doel toe werken. Hierna volgt natuurlijk een lekkere beloning! Als je hond wat meer gevorderd raakt in het spel kun je het aantal ballen opvoeren of spelen met een tijdslimiet (meestal 10 minuten).

Hoe beoefen je treibball?

Over het hele land worden cursussen treibball gegeven, maar als je zelf in bezit bent van de ballen en voldoende ruimte, is het natuurlijk ook mogelijk om zelf met je hond de sport te beoefenen.

Begin met 1 bal en kijk hoe de hond hiermee omgaat. Als je hond het principe leert, kun je in feite steeds meer ballen gaan toevoegen, tot de hond leert te spelen met acht ballen, het maximumaantal wat in het spel gebruikt wordt.

TreibballenAls je zelf ballen wil aanschaffen, let er dan op dat ze stevig zijn: je hebt een anti-burst bal nodig. Deze bal ploft niet als hij lek raakt maar loopt langzaam leeg. Het is belangrijk dat je je hond leert niet in de ballen te bijten, dit is niet de bedoeling van het spel en dat is natuurlijk zonde van de ballen.

Let bij het formaat van de bal op het formaat van je hond. De bal moet iets hoger zijn dan je hond. Kleine honden spelen vaak met minder ballen dan de wat grotere honden.

Op zoek naar een goede website om je treibballen te bestellen? Wij hebben een goede voor je gevonden! Neem eens een kijkje bij de webshop van Alprovi voor alles wat je nodig hebt op het gebied van treibball en meer!

Wie kunnen treibball beoefenen?

De sport is in principe geschikt voor iedere hond en baas. Wel zijn honden zoals border collies vaak meer geschikt voor deze sport, omdat zij beschikken over een drijfinstinct. De sport lijkt namelijk voor de hond erg op het drijven van een kudde. Maar iedere hond kan zeker plezier beleven aan treibball en kan het ook leren.

Hond met TreibballDe sport is niet erg intensief, daarom kunnen ook oudere of jongere honden genieten van een spelletje treibball. Ook honden die lichamelijk beperkt of ziek zijn kunnen de sport beoefenen. Vraag bij twijfel wel altijd advies aan je dierenarts.

Zijn er treibball wedstrijden?

Sinds enkele jaren zijn er verschillende treibball wedstrijden. Hierbij zijn verschillende soorten wedstrijden, bijvoorbeeld een parcours afleggen met de ballen, de hond sturen of spelen met een tijdslimiet.

Wil je meer weten over de Treiball sport en de wedstrijden, kijk dan ook is op de officiële treiball site: www.treibballaenc.nl. Meer weten of vragen?. Laat het ons weten via ons contactformulier!


Mis je nog iets of wil je ons vertellen over jouw hond? Mail ons dan op: info@perfectehond.nl of neem contact met ons op via het contactformulier!

 

Bezoek ook eens een van onze partners

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel