5 Tips voor productief thuiswerken met een hond

5 Tips voor productief thuiswerken met een hond

Een viervoeter als alternatief voor je collega?! De afgelopen maanden heeft de corona crisis ervoor gezorgd dat thuiswerken populairder is dan ooit.

Naarmate de dagen langer worden en de sociale isolatie steeds groter, is ook de vraag naar huisdieren toegenomen. Maar naast vergaderen in je pyjamabroek, of mails beantwoorden vanuit bed kan het voor je hond een uitdaging zijn om zichzelf te vermaken.

In deze blog geven we je 5 tips om je productiviteit hoog te houden zonder dat je hond iets te kort komt.

1. Ritme aanhouden

Probeer waar mogelijk je vertrouwde ritme aan te houden. Doordat je tijd bespaart reizen, kun je hoogstwaarschijnlijk langer uitslapen. Hoewel extra slaap op zich een goed idee is dien je er rekening mee te houden dat je hond de aanpassing in zijn vertrouwde ritme niet gelijk oppikt. Vooral bij een energieke of aanhankelijke hond, is het verstandiger deze tijd te benutten voor een uitgebreide ochtendwandeling. Een voldane hond is ten slotte een tevreden hond! Een goede tijdsinvestering voor het begin van de dag want het zorgt ook voor jou voor minder stress, verhoogt de creativiteit én productiviteit!

2. Een eigen plekje

De afgelopen corona tijd gingen de schattigste, aandacht smekende fotos en filmpjes van honden en katten viraal. Uiteraard om van te smelten maar alles behalve productief. Geef je viervoeter daarom een comfortabel plekje in de buurt van jouw werkplek. Een lekkere mand, dekentje, water en activiteit. Zo kun je met gemak op een afstandje een oogje in het zeil kan houden.

3. Afleiding voorkomen

Ben je snel afgeleid of heb je een hond die erg aanhankelijk is? Onvoldoende aandacht voor je hond kan leiden tot mentale gezondheidsproblemen, meer dan genoeg reden om van tevoren te bedenken hoe je hond zichzelf kan vermaken. Zo voorkom je afleiding tijdens werktijd. Kies voor speelgoed zonder geluid en geef je hond een mentale uitdaging zoals een voerspelletje of een hondenpuzzel!

5 Tips voor productief thuiswerken met een hond | Lola met kauwstokje

4. Slimme kauwsnacks

Hondensnacks zijn er in alle soorten en maten, de keuze is reuze! Honden hebben een natuurlijke kauwbehoefte en kunnen ultiem genieten van uitgebreid kauwen. Daarbij is gebleken dat natuurlijke gedroogde hondensnacks ook goed is voor de mondhygiëne van je hond. Dé manier dus om verzekerd te zijn van een rustige tevreden hond tijdens je volgende video vergadering!

5. Koester elkaar

Het gebrek aan sociale contacten, spontaniteit en zekerheid zorgt helaas ook voor psychische klachten zoals stress en eenzaamheid. Uit recent onderzoek is gebleken dat je als hondeneigenaar tijdens corona minder vatbaar bent voor eenzaamheid! Nóg een extra reden om je hond te koesteren!


Misschien vindt je dit ook leuk voor je hond

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel