Doe het zelf hersenwerk voor je hond

Doe het zelf hersenwerk voor je hond

Hersenwerk voor je hond is een ideale manier om je viervoeter te mentaal te stimuleren en het probleemoplossend vermogen te trainen. Daarnaast is het altijd leuk voor je hond om een nieuwe uitdaging te proberen met verschillende soorten hersenwerkjes. Er zijn ontzettend veel leuke hondenpuzzels te koop, maar je kunt natuurlijk ook creatief aan de slag gaan met dingen die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt. In deze blog delen we 3 DIY hersenwerkjes voor honden! Simpel, snel en duurzaam!

Plastic fles puzzel

Waarschijnlijk kennen we allemaal de bekende voerballetjes waarbij er snoepjes uit een balletje vallen tijdens het rollen. Een soortgelijk effect kun je bereiken met een simpel plastic flesje en een schaar. Vul je plastic flesje met voer, en maak er een klein gaatje in ongeveer ter grootte van je brokjes/snoepjes, en rollen maar!

Snuffelmat

Dog Activity Snuffelmat | Doe het zelf hersenwerk voor je hondDe welbekende snuffelmat is een leuke manier voor je hond om zijn reukorganen optimaal te benutten. Uiteraard heb je ze in allerlei vormen en maten, maar is ook heel gemakkelijk zelf te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een rubberen deurmat en fleecestof! Je knipt de fleece in stroken en knoopt iedere strook strak om de rubberen deurmat en zorgt ervoor dat alle uiteinde van de stroken aan dezelfde kant komen te liggen! En tadaa, je hebt een snuffelmat!

Stof puzzel

Van oude handdoeken of lappen stof kun je gemakkelijk een leuke hondenpuzzel maken. Verdeel de snoepjes over de lengte van je stof en rol op! Als je hond al ervaring heeft met hersenwerk kun je het zo gek maken als je wilt. Wikkel bijvoorbeeld een extra lapje stof om snoepjes zodat het een leuke uitdaging voor je hond blijft!

Welke hondenpuzzel ga jij maken?


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel