Honden nagels knippen in 3 stappen

Honden nagels knippen in 3 stappen

Honden nagels knippen hoort, net zoals bij mensen, bij de basisverzorging van je hond. Door goede nagelverzorging kunnen problemen worden voorkomen. Maar hoe knip je de nagels van een hond? In deze blog nemen we je stap voor stap mee!

Hond laten wennen aan nagelverzorging

Leg de nagelknipper en/of eventuele andere nagelverzorgingsproducten neer zodat je hond het kan inspecteren. De zintuiglijke beleving van je hond is niet te vergelijken met die van een mens. Geef je hond voldoende tijd om eraan te wennen en beloon interactie met de nagelknipper.

Laat je hond wennen aan het aanraken van zijn poten

Doordat hondenpoten erg gevoelig zijn, kan ongewenste aanraking als onprettig ervaren worden. Begin met het vasthouden van zijn poot en het aanraken van de nagels met je handen. Verloopt dit zonder problemen? Ga steeds een stapje verder tot je hond zonder problemen zijn nagels laat aanraken met de nagelknipper. Vergeet uiteraard niet om je hond te blijven belonen zodat er een positieve associatie met de nagelknipper wordt gevormd.

Knip de nagels van je hond

Honden nagels knippen in 3 stappenMerk je dat je hond geen problemen (meer) heeft wanneer je zijn poten met de nagelknipper aanraakt? Dan is het tijd voor het echte werk!

Een honden nagel bestaat uit een levend (rode pijl) een een dood gedeelte (groene pijl). Knip maximaal 2 mm voor het levende deel. Als je hond zwarte nagels heeft, voer dan eerst lichte druk uit om te controleren of je niet in het levende deel van de nagel knipt! Wanneer je hond zowel zwarte als witte nagels heeft kun je de witte nagels als leidraad gebruiken om een inschatting te maken.

Een fancy manicure hoeft het niet te worden, maar zoals het gezegde luidt: oefening baart kunst!

Ben je toch onzeker en durf je het niet aan? Raadpleeg dan altijd een erkende dierenarts of iemand die ruime ervaring heeft met honden!

Hond waarvan de nagels geknipt worden | Honden nagels knippen in 3 stappen

Productcategorieën

Volg ons ook op:


Gerelateerde producten

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Misschien vind je dit ook leuk?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel