Kauwgom verwijderen uit de poot van je hond

Kauwgom verwijderen uit de poot van je hond

Kauwgom verwijderen uit het pootjeSoms heb je van die dagen waarbij alles mis gaat.

Niets loopt zoals het hoort en dat was ook bij het uitlaten het geval. We liepen naar buiten en ik zette mijn hondje op het gras neer. De buurman zei nog wat tegen me en met dat ik terug kijk zie ik Lola een hele rare move maken.

Ik ken deze move, deze maakt ze vaker. Dan heeft ze in iets vies gestaan en moet ik het voor haar oplossen. Al hinkelend komt ze naar me toe gelopen. Er is iets met haar voorpootje. Ik hurk naast haar neer om te kijken wat er mis is het het pootje.

Gadverredamme…

Een dikke plakkaat verse gekauwde net weggegooide kauwgom. Gadverredamme. Als ik er iets teveel over nadenk voel ik een kokhals beweging naar boven komen.

Eerst maar even snel naar de schaduw. Daar een paar kleine bladeren pakken om de grootste gedeelte kauwgom te verwijderen. Wat is dit smerig! Waarom gebruiken mensen niet gewoon 1 van de duizend containers die hier overal naast de stoep staan!

Eerste stappen van het kauwgom verwijderen

Pindakaas en waterIk til haar op om te voorkomen dat er nog meer vuil in de kauwgom komt. Eerst maar eens naar binnen om te kijken hoe we dit gaan oplossen. Na een korte Google sessie kom ik uit bij de oplossing met pindakaas. Gelukkig hadden we nog een klein restje pindakaas staan :).

Voordat je begint met het verwijderen van de kauwgom kun je het beste vooraf alles klaar zetten. Ik was niet zo handig dus ik moest steeds op staan waardoor Lola weer kans zag te ontsnappen 😉

Zorg dat de volgende dingen klaar staan:

 • Water
 • Pindakaas
 • Mes
 • Keukenrol
 • Nagelschaartje

Volgende stap!

Poot met kauwgom en pindakaasAls eerst raad ik aan om te kijken wat er precies aan de hand is. Welk stuk kauwgom zit tussen welk kussentje?

De grotere stukken heb ik zelf eerst nog met wat keukenrol gehaald en sommige stukken kon ik al wegknippen.

Daarna heb ik met het mes het laatste beetje pinda kaas eruit geschraapt en aangebracht op een stukje keukenrol. Vervolgens heb ik dit bij het pootje in gemasseerd. Lekkere knoeiboel waarbij Lola ook steeds even wilde kijken wat er nou aan de hand was.

Pindakaas en knippen maar!

Kleine Lola met haar poot omhoogDoor de pindakaas lijkt het alsof de kauwgom een beetje gaat kruimelen waardoor je het makkelijker weg kunt knippen.

Het is even een gedoetje want het schaartje is scherp dus het moet voorzichtig gebeuren. Wat ik hier gedaan heb is Lola laten staan en dan haar pootje in een hoek buigen zodat ik er makkelijk bij kon.

Kauwgom verwijderen uit de poot van je hondDe stukjes die ik kon vinden heb ik er zo voorzichtig uitgeknipt en daarna heb ik de boel schoongemaakt met water.

Na het schoonmaken zag ik toch nog een hardnekkig stukje kauwgom zitten en ook die ben ik te lijf gegaan met pindakaas. Het eindresultaat was een mooi schoon pootje!

Geduld is hierbij wel belangrijk! Ik ben zeker wel een half uur bezig geweest met het kauwgom verwijderen uit het pootje.

Achtergebleven rommel & beloning

Lola is er helemaal klaar meeHet resultaat van een half uur lang kauwgom verwijderen is duidelijk zichtbaar.

Een groot keukenrol festijn en een verslagen hondje. Hier was ze er echt helemaal klaar mee! Maar gelukkig is ze snel weer vrolijk te maken als ik zeg dat ze wel een lekker koekje verdiend heeft!

Ben jij ook ook tegen dit probleem aangelopen en heb je hier iets aan gehad? Laat het ons hieronder weten! Ook wanneer je andere tips hebt over kauwgom verwijderen bij de hond horen we die natuurlijk graag!

Laat hieronder een bericht achter of neem contact met ons op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
  0
  Winkelwagen
  Je hebt geen productenTerug naar de winkel