Amerikaanse Bulldog informatie

Amerikaanse bulldogDe Amerikaanse Bulldog stamt oorspronkelijk af van de buldoggen uit Engeland. Het waren eerst werkhonden die gebruikt werden om het vee bij elkaar te houden en de eigendommen van de baas te beschermen.

De originele Buldog werd gehouden door immigranten. Zij hebben deze hond hebben mee genomen naar het zuiden van Amerika. Na de Tweede Wereldoorlog was het bijna zo ver dat dit ras uitgestorven was. Gelukkig waren er een aantal fokkers die zich hebben ingezet om het ras te redden van uitsterven genaamd Johnson en Scott. Daardoor zijn er nu 2 types. Het Johnson type (rubuust en breed) en het Scott type (Slanker / Standaard type).

Uiterlijk Amerikaanse Buldog

De Amerikaanse Buldog is een atletisch gebouwde hond met goede botten. Het lichaam van de Amerikaanse Buldog is iets langer dan dat het hoog is en de hond is er in vele kleuren te vinden. Om een echte ras hond te zijn worden bijna alle kleuren geaccepteerd. Het word gewaardeerd als de hond meer dan 50% de kleur wit bezit. De kleuren zwart. blauw en 3 kleurig worden niet erkend als rashond.

Leeftijd
Deze rashond word gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar oud. Maar er zijn ook een hoop gevallen bekend van honden die een stuk ouder zijn geworden.

Voordelen

 • Vaak gek op kinderen – gezinshond
 • Veel beweging nodig voor de sporters onder ons!
 • Vaak stoer en alert maar zonder agressiviteit
 • Gek op baas en gezin – een echte kameraad!
 • Nadelen

 • Deze hond heeft veel beweging nodig
 • Veel training en socialisatie
 • Niet geschikt voor onervaren of wispelturige mensen
 • Kan dominant zijn naar andere honden
 • Erfelijke aandoeningen

  Amerikaanse BulldogHD, ED, NCL en meer
  Het is mogelijk dat deze hond verschillende aandoeningen kan hebben zoals HD (heupdysplasie), ED (elleboogdysplasie), Neuronale Ceroid Lipofuscinosis (NCL), hart-, nier-, schildklier- en oogproblemen.

  Wanneer u een hond koopt bij een fokker dan is het een goed idee om te vragen naar de testresultaten van de ouders. De hond heeft een kleinere kans op deze ziektes als de resultaten goed zijn.


   

  Hondenrassen vergelijken

  Ben je benieuwd welke hond nu echt bij jou past? SayHi.dog is een community van hondenliefhebbers die stemmen uitbrengen voor hun hond op tal van vragen. De stemresultaten leiden tot meer inzicht over hondenrassen. Wil je je hond nog beter leren kennen of wil je hondenrassen vergelijken? Check dan: SayHi.dog ?

   

  Bezoek ook eens een van onze partners

  0
   0
   Winkelwagen
   Je hebt geen productenTerug naar de winkel