Beagle informatie

BeagleDe beagle is een zeer oud hondenras. Hij wordt in Groot-Brittannië nog gebruikt voor de jacht op hazen en konijnen. Het is dus een echte jachthond. De hond is zelfstandig, sociaal en aanhankelijk. Als jachthond gebruikt hij het liefst zijn neus en daarom loopt hij graag met zijn neus tegen de grond.

Uiterlijk beagle

De beagle heeft een stevige en compacte lichaamsbouw. Het meet gemiddeld tussen de 33 en 41 cm en is gemiddeld tussen de 11 en 15 kilo. Hij komt voor in de kleuren: zwart, tan en wit en ‘lemon en white’. Het grote deel van de beagles hebben alle drie de kleuren (tricolor). De driekleurenschimmel en de blauwschimmel komen minder vaak voor.

Leeftijd
De hond word gemiddeld tussen de 13 en 15 jaar oud. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen van beagles die ouder worden.

Voordelen

 • Het is een goede hond voor kinderen om mee te spelen
 • De beagle is een kleine hond en makkelijk mee te nemen
 • Ze zijn zeer sociaal
 • Weinig tijd aan onderhoud van vacht e.d.
 • Nadelen

 • Deze hond kan zeer luidruchtig zijn
 • De beagle heeft de reputatie dat ze lastig zindelijk te maken zijn.
 • Ze volgen hun neus en dwalen snel af
 • De beagle is een erg eigenwijze hond
 • Erfelijke aandoeningen

  Beagle

  Overgewicht

  De beagle heeft een erfelijke aanleg tot overgewicht. Hij vindt ook alles lekker dus hou deze deugniet goed in de gaten! Overgewicht is zeer slecht voor de beagle.

  Oor problemen

  Doordat deze hond grote flaporen heeft kan het gebeuren dat er te weinig luchtstroom door zijn oren heen gaat. Als dit gebeurd dan hoopt er vocht op in zijn oor wat kan leiden tot oorontstekingen. Daarom is het belangrijk om de oren van je beagle regelmatig te checken!

  Oog problemen

  Dit probleem word ook wel distichasis genoemd. Bij deze aandoening groeien er haren vanuit de ooglidrand. Daar zitten normaal geen haarzakjes. Als deze haren naar het hoornvlies gericht zijn dan kunnen ze het hoornvlies irriteren. In ergere gevallen kunnen de haren zelfs voor krasjes op het hoornvlies zorgen.

  Je kunt deze problemen herkennen aan overvloedig tranen en een natte ooglidrand. Ook kan er een verkleuring van de hoornvlies te zien zijn. Dat komt door irritatie en het ingroeien van bloedvaatjes in het hoornvlies.

  Deze aandoening is te behandelen door de haartjes te laten epileren of weg te laten branden.

  Reverse Sneezing

  Net zoals andere kleinere hondenrassen heeft ook de beagle wel eens last van reversed sneezing. Het ziet er ernstiger uit dan dat het is. Door irritaties in de keelholte en de neusslijmvlies maakt de hond zeer geforceerde ademhalingsbewegingen.

  Door de neusgaten zachtjes dicht te drukken of even over de keel te wrijven word het reverse sneezing vaak snel gestopt.


  Hondenrassen vergelijken

  Ben je benieuwd welke hond nu echt bij jou past? SayHi.dog is een community van hondenliefhebbers die stemmen uitbrengen voor hun hond op tal van vragen. De stemresultaten leiden tot meer inzicht over hondenrassen. Wil je je hond nog beter leren kennen of wil je hondenrassen vergelijken? Check dan: SayHi.dog ?

   

  Bezoek ook eens een van onze partners

  0
   0
   Winkelwagen
   Je hebt geen productenTerug naar de winkel