Bull Terriër informatie

Bull Terriër pup
De Bull Terriër werd ergens begin van de 19de eeuw gefokt door John Hinks. De Bulldog Terriër is een kruising van een Witte Engelse terriër en andere Bulldogs. De bull terriër werd gefokt als vechthond en ze zijn daardoor erg sterk en intelligent. Ze zijn zo sterk dat ze meestal hun eigen kracht niet kennen waardoor ze soms nog al lomp kunnen zijn.

Omdat ze zo sterk zijn worden ze afgeraden als beginners hond. Ook als je kleine kinderen hebt moet je extra opletten. Voor de rest zijn ze verdraagzaam, bijten niet snel maar wanneer ze wel bijten laten ze ook niet snel los. Ze zijn Koppig maar gelijkmatig en in het algemeen erg vriendelijk behalve tegen een inbreker. Ze houden van menselijk gezelschap, hebben beweging nodig en eten heel graag. Daarnaast hebben ze korte, gladde vacht die niet veel aandacht nodig heeft.

Uiterlijk Bull terriër

De Bull terriër is meestal wit maar kunnen ook rode of zwart vlekken hebben op hun hoofd. Ze hebben een ovale neus die net zo hard is als staal. De hond wordt ongeveer 45cm hoog en weegt ongeveer 33 kilo en valt hiermee onder een middel grote hond. Ze kunnen een kleine aftekening hebben op hun neus en er is ook een kleinere versie van deze Bull en die word ongeveer 35,5cm.
Bull Terriër open veld
Leeftijd Bull terriër
De leeftijd die de Bull Terriër kan bereiken word ingeschat op ergens tussen de 10 en 14 jaar.
Bull Terriër
Voordelen

  • Vriendelijk
  • Beschermend
  • De vacht vereist weinig verzorging.
  • Prima waakhond
  • Intelligent

Nadelen

  • Heel sterk en kan daar door heel lomp zijn.
  • Laat niet snel los.
  • Kan niet / of goed opletten bij kleine kinderen.

Erfelijke aandoeningen en gezondheids problemen

Atopie

Bull Terriër donkerAtopie is een huidaandoening die ontstaat doordat de hond allergisch is tegen bepaalde stoffen in de omgeving. Voorbeelden van deze stoffen zijn: huisstofmijt, gras en boompollen. De hond krijgt hier door jeuk waardoor ze veel gaan likken en bijten. Daardoor ontstaan korstjes en kaalheid. Met de juiste behandeling kan deze ziekte wel onder controle worden gehouden.

Heupdysplasie (HD)

Heupdysplasie is een afwijking aan de heup. Het gewricht past niet goed op elkaar en daardoor kan er slijtage en artrose ontstaan. Bij jongere honden is dit te herkennen doordat de hond meer zittend en liggend speelt en bij oudere honden is er vaak een typisch slijtage beeld. Denk aan stijfheid, moeilijk op kunnen staan etc.

Patella luxatie (losse knieschijf)

Patella luxatie is een afwijking waarbij de knieschijf niet helemaal vast zit en daardoor er af kan glijden. De knieschijf popt er dan als het ware even uit. Gelukkig is het wel behandelbaar met een operatie waar door dit volledig deze afwijking volledig opgelost kan worden. Wel moet de hond daarna een tijd rustig aan doen. Hoe lang dat ligt aan de ernstigheid van de patella luxatie.


 
Mis je nog iets of wil je ons vertellen over jouw hond? Mail ons dan op: info@perfectehond.nl of neem contact met ons op via het contactformulier!

 

Bezoek ook eens een van onze partners

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel