De voor- en nadelen van slapen met je hond

De voor- en nadelen van slapen met je hond

Natuurlijk zijn we gek op ons huisdier! Een hond is voor ons niet alleen een huisdier, maar tegelijkertijd ook een gezinslid. Maar liefst 40% van de honden- en kattenbezitters laten hun huisdier in bed slapen. Maar wat zijn de consequenties voor jouw slaap? In deze blog hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat je zelf jouw afweging kunt maken.

De voordelen van slapen met je hond

Verbeterde band

Honden zijn van origine groepsdieren. Niet meer dan logisch dat ze dus graag dicht tegen je aan kruipen en je het liefst zouden willen volgen het bed in. Het samenzijn wordt dus gewaardeerd door je hond en kan jullie onderlinge band versterken.

Veiligheid

Uit grootschalig onderzoek blijkt dat veel mensen bang zijn in het donker, logisch dus dat mensen zich veiliger voelen met hun (waak)hond aan hun zijde.

Stress

Maar liefst 74% van de huisdieren eigenaren merken de positieve effecten van huisdieren op hun mentale gezondheid.

Immuunsysteem

Lig je lekker tegen je hond aan dan maakt je lichaam extra oxytocine, oftewel het knuffelhormoon, aan en heeft een positief effect op je bloeddruk en immuunsysteem.

Nadelen van slapen met je hond:

Moeder, dochter en beige labrador in bed

Allergieën en astma

De vacht van je hond bevat allergenen zoals bijvoorbeeld huisstofmijt. Door hier de hele nacht mee in aanraking te komen, neemt het risico op een allergie of last van astmatische bijwerkingen toe.

Ziekte

Je hond kan onbewust poepbacteriën, parasieten, vlooien, of wormen met zich meedragen die vervolgens verspreiden in je bed met daardoor een verhoogde kans op ziekte.

Nachtrust

Wanneer je als lichte slaper je bed deelt met je hond zal je het waarschijnlijk merken wanneer je hond zich ‘s nachts verplaatst of begint te snurken. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die met hun hond in bed slapen meer bewegen dan wanneer ze alleen slapen.

En… Mag jouw hond na het lezen van deze blog (nog) bij jou in bed slapen?


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel