Traanvlekken bij honden behandelen

Traanvlekken bij honden behandelen

Traanvlekken, zandmannen, soepogen… Verschillende termen om de donkere verkleuring in de vacht onder de ogen van de hond te omschrijven. Een veel voorkomend probleem, met name voor hondjes met een langere en/of lichte vacht kan het goed zichtbaar zijn. Maar wat is die verkleuring en hoe kan je traanvlekken bij honden behandelen?

Waar worden traanvlekken door veroorzaakt?

Het oog produceert traanvocht om eventueel vuil uit het oog te kunnen knipperen. Dit traanvocht wordt afgevoerd door traanbuizen aan de binnenkant van het oog en loopt door de snuit waar het wordt afgevoerd. Bij blokkade van de traanbuis komt het vocht dus over het ooglid als traan uit het oog. De bacteriën blijven achter op de haren en vormen zich als een roest op het vocht.

hond bij dierenarts | Traanvlekken behandelen

Hoe kan ik traanvlekken verwijderen?

Er zijn verschillende speciale oogreinigers in vloeibare en poedervorm op de markt. Gelukkig heeft moeder natuur natuurlijk ook een effectieve oplossing: Kamillethee. Dit is milder dan afgekoeld gekookt water en is daarbij ook nog eens ontstekingsremmend en ontsmettend. Drenk een watje of doekje in afgekoelde kamillethee en veeg zachtjes van de ooghoek naar beneden richting de neus.

Tips voor het voorkomen van traanvlekken

• Dagelijks controleren en eventueel schoonmaken met een speciale oog cleanser of afgekoelde kamillethee. Extra belangrijk voor honden met extra aanleg zoals honden met een korte snuit.
• Controleer of het aan het voer ligt. Overstappen op ander voer kan voor sommige honden al een oplossing zijn, met name de overstap naar graanvrij voer.
• Wanneer je een hond tanden wisselt of een oorontsteking heeft kan dit ook traanvlekken veroorzaken.
• Laat bij langharige honden de ogen rondom de ogen niet te lang worden.

Hond met traanvlekken

Productcategorieën

Volg ons ook op:


Gerelateerde producten

Misschien vind je dit ook leuk?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel