Zijn kerstbomen giftig voor je hond?

Zijn kerstbomen giftig voor je hond?

Een ‘echte’ kerstboom in huis is voor vele een traditie rond de kerstdagen. Ben je in het bezit van een hond, kat of ander huisdier kan dit ook de nodige gevaren met zich meebrengen. De kerstboom kan omvallen, gedroogde naalden en takken kunnen vlamvatten met alle gevolgen van dien.

Is een kerstboom giftig voor je hond?

Ja, de Kerstboom is een van de vele stukjes natuur die giftig zijn voor honden en katten. Uiteraard geldt dit ook voor decoratie in huis zoals een kerststukje, kerstkrans etc. De grootste gevaren van een kerstboom zijn de scherpe dennennaalden en de sappen die uit de boom kunnen lopen.

Als huiseigenaar en baasje van je dierenroedel is het belangrijk dat je weet wat je uit de natuur in huis haalt. Daarom gaan wij je in dit artikel meer vertellen over de kerstboom en de gevaren voor je hond.

Kerstboom gevaren voor je hond!

Dennennaalden zijn over het algemeen vrij scherp en zijn slecht voor de binnenkant van de maag van je hond. Als je hond deze naalden opeet kunnen ze zelfs vanwege hun sterke harde stekels de maag en darm doorboren. Een andere zorg is de kerstboomstandaard met waterreservoir. Bij het prepareren van de kerstboom worden de nodige conserveermiddelen, pesticiden, meststoffen en andere middelen zoals aspirine aan het boomwater toegevoegd. Dit is om de boom zo lang mogelijk vers te houden. Sommige verschepingen van kerstbomen vinden al plaats midden in de zomer.

De giftige sappen van de stam zullen langzaam wegdruppelen in de waterbak waar de boom met zijn voeten in staat. Je hond zou dit kunnen verwarren met een waterbak en hieruit gaan drinken. Het drinken van dit water kan je hond vergiftigen, maagproblemen, overmatig kwijlen en braken veroorzaken.

Nep kerstbomen met dezelfde gevaren

Nep kerstbomen met dezelfde gevarenAls je denkt dat er bij een kunstkerstboom minder gevaar is dan moeten wij je helaas teleurstellen. Ook nepnaalden kunnen problemen veroorzaken voor de spijsvertering van je hond. Hoe de situatie ook is met materialen uit de natuur of nep; probeer altijd situaties te voorkomen dat je hond iets op of rond de kerstboom kan eten.

Kerstversieringen in het algemeen, inclusief kaarsen, lichtjes, klatergoud, ornamenten leveren een direct gevaar op voor je hond of pup! Van elektrocutie door allerlei extra snoeren, het verstrikt raken in loshangende draden, het opeten van de overgebleven stukken van een kapot gevallen kerstbal, of bewerkt plastic op de vloer.

Je hond een kerstboom training geven

Het beste is om je huisdier zo te trainen om op een veilige afstand van de kerstboom te blijven. Zeker als je hond nogal roekeloos en speels is. Lukt het je niet om je hond weg te houden, neem dan zoveel mogelijk maatregelen die het risico beperken. Dek de kerstboom standaard goed af zodat je hond niet bij het water kan komen, werk draden goed weg, bind ze op met een tyrap zodat ze er niet in kunnen verstikken. Zet je boom op een veilige plaats vast met oog in de muur en draad om te voorkomen dat hij niet kan omvallen.

Heb je naast een hond ook een kat zal je nog iets extra’s moeten doen. Sommige katteneigenaren gebruiken een bitter geurende spray op hun boom om de kat af te schrikken.

Kerst is een van de meest fijne tijden van het jaar. Zorg dat je met alle maatregelen de nare ervaringen met je hond, pup of ander huisdier buiten de deur houdt. Het team van PerfecteHond.nl en in het bijzonder Lola zijn blij dat jullie dit artikel hebben gelezen?.

Wij wensen jullie een hele fijne feestdagen met liefde warmte en intieme gezelligheid!


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel