Een autorit met je hond. 5 tips om het comfortabel te maken!

Een autorit met je hond

5 tips om het comfortabel te maken!

Een autorit met je hond moet een positieve ervaring zijn voor hond en baas. In deze blog geven wij je 5-handige tips die van een autorit een feestje maken voor je hond!

1. Bereid je voor op alles

Een hond in je auto hoeft uiteraard geen uitdaging te worden. Toch is het belangrijk om je op alles voor te bereiden!

Een eerste ervaring blijft onvoorspelbaar, en je wilt natuurlijk niet dat je hond een negatieve associatie met de auto krijgt. Bereid je voor op je worst case scenario en zorg dat je alle mogelijke denkbare spullen voor dit scenario bij je hebt. Denk hierbij aan een drinkbak en water, snoepjes, poepzakjes, kleed en handdoek.

2. Start met een lange wandeling

Een lange wandeling zorgt uiteraard voor een lege blaas en darmen in de auto, en voorkomt daarmee de vervelendste ongelukjes in je auto. Daarnaast heeft je hond voldoende beweging gehad, en met een beetje geluk is hij lekker rustig tijdens je autorit.

3. Laat je hond de auto verkennen

Laat je hond eerst wennen aan de auto zelf door er rustig een rondje om heen te lopen. Vervolgens open je de deur en geef je de hond tijd om de auto te verkennen. Beloon je hond in dit proces bij gewenst gedrag zoals bijv. het zitten in de bench of zelfstandig in de auto springen. Wanneer je hond op zijn gemak is in de auto kun je je viervoeter laten wennen aan het geluid van de draaiende motor. Is je hond nog steeds kalm? Het bewijs dat jouw hond klaar is voor zijn eerste autorit!

4. Veiligheid voorop

Hoewel honden niet verplicht vast hoeven te zitten tijdens het autorijden in Nederland, is het van belang om te beseffen dat een “losse” hond in de auto gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Volgens onderzoek van Volvo verdubbelt een hond los in de auto zelfs afleiding en risico op ongeluk! Zorg daarvoor voor een veilige oplossing zoals een hondentuig, bench of transportkennel. De transportkennel is vrij prijzig en zal niet in iedere auto passen, maar een goede investering voor het veilig vervoeren van je hond. De ANWB testte 19 hondenbenches en tuigjes met als winnaar de Schmidt Premium Kennel.

5. Zorg voor een fijn klimaat in de auto

In de auto wordt het snel warm, het kan in 10 minuten tot wel 10 graden celsius oplopen! Een onaangename temperatuur wordt je hond vaak onrustig van, zeker als er een beperkte bewegingsvrijheid is! Zorg er daarom voor dat je een goede temperatuur hebt en voldoende frisse lucht, desnoods kun je een raampje op een kiertje zetten tijdens het rijden.

 


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel