Vakantiechecklist: dit neem je mee voor je hond

Vakantiechecklist: dit neem je mee voor je hond

Niets is zo leuk als met het hele huishouden eropuit te gaan. Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en gewoon lekker wandelen met z’n allen in de natuur en verblijven in een leuk huisje of hotel. En natuurlijk mag de hond niet ontbreken! Waar moet je op letten?

1. Zoek een hondvriendelijke accommodatie

Allereerst is het goed om erop te letten dat honden zijn toegestaan bij het verblijf dat je voor ogen hebt. Bij het zoeken naar een accommodatie kun je vaak op vakantiewebsites aangeven dat je een hond meeneemt, zodat alle mogelijkheden daarvoor binnen je selectie overblijven.

Handig is ook het overzicht van website LekkerWegTips: zij bieden een overzicht van vakantieadressen waar honden mogen komen. Heb je meerdere honden? Let dan goed op of er een maximum zit aan het aantal honden dat je mag meenemen. Ook kan een omheinde tuin fijn zijn in de zomermaanden, zodat je hond lekker buiten kan liggen.

2. Inentingen

Als je naar het buitenland gaat, zijn inentingen tegen hondsdolheid verplicht. In Nederland wordt daar echter niet standaard tegen ingeënt. Dit moet 21 dagen voor de reis gebeuren, dus maak hiervoor op tijd een afspraak.

3. Chip en dierenpaspoort

Om je hond te laten identificeren is het nodig dat deze gechipt is. Bij je dierenarts kun je een Europees dierenpaspoort kopen. Zo loop je bij de grens niet tegen problemen aan met het meenemen van je hond.

4. Aansprakelijkheidsverzekering

In sommige landen (waaronder Spanje, Frankrijk, Denemarken en Italië) is het verplicht om voor hondenbezitters een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd als je hond bijvoorbeeld een ongeval veroorzaakt.

Hond die een gat in het zand aan het maken is

5. Sommige hondenrassen zijn niet toegestaan

Niet elke hondensoort wordt in ieder land toegelaten, denk bijvoorbeeld aan de Pit Bull Terrier of andere rassen die bekend staan als vecht- of waakhonden.

Zoek voor je vakantie dus goed uit of jouw hond welkom is in het land van bestemming. Slim is het om de stamboom van je hond mee te nemen, zodat je aan kunt tonen dat jouw hond niet een van de verboden hondenrassen is.

6. Hond in de auto: bench verplicht in Duitsland en VK

Wie in het Verenigd Koninkrijk of Duitsland een hond meeneemt op autovakantie is verplicht om de hond op een veilige manier te vervoeren. Dit houdt in dat het meenemen van een bench, hondenrek of hondengordel verplicht is.

7. Riem en muilkorf

Hongarije is misschien niet de populairste vakantiebestemming voor Nederlanders, maar als je toch besluit daarnaartoe te gaan, is het belangrijk om te weten dat je hond buiten voorzien moet zijn van een muilkorf. In Italië en Oostenrijk moet je hond altijd aangelijnd zijn in openbare omgevingen. In Kroatië geldt dit voor bepaalde regio’s.

8. Meeneem checklist voor honden

Als de hond meegaat op vakantie, is het ook belangrijk dat je bepaalde spullen inpakt. In aanvulling op jouw vakantiechecklist staat hieronder een complete lijst van wat je mee moet nemen voor je hond:

• Europees hondenpaspoort + eventueel gezondheidsverklaringen bij vakantie buiten de EU
• Inentingsbewijzen
• Stamboom
• Eetbak en waterbak
• Riem, halsband, tuig en eventueel een muilkorf
• Kleed / mand / bench
• Speeltjes / bot om op te kluiven
• Handdoeken om de hond schoon te maken na het zwemmen
• Voer en water (voor tijdens het reizen)
• Medicijnen en tekentang
• Hondengordel / autobench / autorek
• Telefoonnummer / adres dichtstbijzijnde dierenarts


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel