Is een hondenjas nodig of onzin?

Is een hondenjas nodig of onzin?

Heeft jouw hond een hondenjas nodig? Of valt een hondenjas onder het vermenselijken van ons ‘hondenkind’? Een hondenjas beschermt je hond tegen kou en vocht, en dat kan het een stuk comfortabeler maken om naar buiten te gaan. Toch roept het regelmatig discussies op: een fashion item voor een hond?! In deze blog leggen we uit hoe je hond de koude winterdagen door komt, met of zonder hondenjas!

Heeft je hond het koud?

Rillen is de meest voorkomende en zichtbare reactie waardoor je kunt zien of je hond het koud heeft! Onderkoeling is vaak het gevolg van een gebrek aan inzicht van de eigenaar en kan ernstige gevolgen hebben! Let daarom goed op de lichaamstaal van je hond op koude dagen om te kijken of een hondenjas wellicht warmte en comfort kan bieden.

Heeft je hond het koud zonder hondenjas?

Vroeger en nu

Maar hoe is het mogelijk dat dit vroeger geen aandachtspunt was? Eigenlijk heel eenvoudig. Vroeger waren honden veel meer buiten waardoor ze een echte wintervacht konden ontwikkelen. Tegenwoordig daarentegen verblijven de meeste honden binnen in een verwarmd huis tot wel 20 graden. Mocht het dus “maar” 1 graden vriezen en heb jij thuis je verwarming op 20 graden, is dat dus iedere keer een temperatuurverschil van maar liefst 21 graden!

Lichaamstemperatuur reguleren

Één van de belangrijkste methodes in het warmte-regulatiesysteem van je hond is beweging. Aangezien de meeste honden voornamelijk aangelijnd worden uitgelaten is het extra lastig om op temperatuur te komen.

De onderstaande thermografie foto van een groep wandelaars met honden laat goed zien waar de warmte verloren raakt. Zoals je kunt zien zit er een groot verschil tussen de plekken waar de wandelaars en honden warmte verliezen. Zoals je ziet verliest de hond overal warmte, terwijl wij mensen voornamelijk warmte verliezen waar wij het minst bedekken. Misschien toch niet zo gek dus een hondenjas!

Bron: Een hondenjas: onzin? Of toch nuttig? (digidog.nl) via Bekennender Galgoholiker – Leben, lieben, leiden und reisen mit Windhunden! (wordpress.com)

 

Risicogroepen waarbij een hondenjas extra handig is:

• Puppy’s
• Kleine hondenrassen (Chihuahua’s, Jack Russell’s)
• Naakthonden (Chinese naakthond)
• Honden met een korte vacht (Boxers, windhonden)
• Zieke en herstellende honden
• Honden geadopteerd uit een warm klimaat

Is een hondenjas nodig of onzin?

Productcategorieën

Volg ons ook op:


Gerelateerde producten

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel