Likt een hond omdat hij van je houdt?

Likt een hond omdat hij van je houdt

Honden die hun baasjes kusjes geven, oftewel aflikken… Maar wat schuilt er precies achter dit gedrag? In deze blog leggen we je uit wat er precies schuilt achter deze honden kusjes!

Puppy die gezicht van vrouw liktEen puppy vraagt de aandacht van zijn moeder door aan haar gezicht te likken. Gezien zijn afhankelijkheid van jou, is het niet meer dan logisch dat je hond nu verzorging en aandacht van jou verlangt. Het likken van je gezicht is dus een duidelijk teken van een vertrouwensband. Tegelijkertijd kan je hond tijdens het likken feromonen likken om jouw gemoedstoestand beter te begrijpen. Uit onderzoek blijkt dat honden tijdens likken endorfines aanmaken.

Wist je dat er een mythe is over de genezende kracht van hondenspeeksel. Zo bekend dat het zelfs een Frans spreekwoord heeft: Langue de chien, langue de médecin, oftewel een hondentong is een dokterstong! Helaas bevat een hondentong bacteriën die voor mensen schadelijk kunnen zijn. Maar laat je niet gek maken, bacteriën vind je namelijk overal! Een klein kusje op zijn tijd kan gelukkig geen kwaad 😉.


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel