Mijn lieve hond Ollie (bollie)

Ollie5 jaar geleden hebben wij Ollie als pupje gekocht. Ollie is een kruising labrador/stabij- kooiker, met het uiterlijk van een labrador maar de bouw van een stabijtje. Hij zat samen met zijn broertjes en zusjes in een stalletje aan huis met daarnaast een koe, een geit en een konijn. Ik mocht van mijn ouders een puppie uitzoeken omdat honden (dieren in het algemeen) mij emotioneel altijd heel erg helpen en ons andere hondje een tijdje daarvoor was overleden. Ollie zat helemaal alleen in een hoekje en ondanks dat ik ook naar de andere hondjes keek, wist ik gelijk dat ik Ollie wou.

Met Ollie naar huis

Wij hadden allemaal een ander beeld van een pup in huis. Een leuk speels, klein hondje dat graag met je wilt knuffelen. Ollie was alles behalve dat. Hij was doodsbang, zat alleen in zijn bench en wilde niks. Wij denken dat hij geen goede socialisatie heeft gehad in de 11 weken dat hij daar was, maar dat zullen we nooit weten. Waarschijnlijk is hij nooit de stal uit geweest. Met veel doorzettingsvermogen van mijn moeder ging het stukje bij beetje wat beter, hij kwam soms even op het hoekje kijken in de woonkamer en kroop niet steeds meer weg. Hoe ouder hij werd hoe meer die op onderzoek uit ging. Op een avond ging hij zelfs op de bank liggen! We zaten allemaal stok stil omdat dit natuurlijk een super grote sprong was voor hem. We waren zo trots dat Ollie bij ons kwam liggen. Het duurde niet lang, hooguit een minuutje voordat ie weer weg ging maar we waren zo trots.

Met Ollie wandelen

Met Ollie wandelen is ook altijd wat een gedoe. Wij wonen vlak bij een schelpenpad en wandelen daar altijd met hem. Hij is geweldig met andere honden, kleine en even grote hondjes vind hij geweldig maar grote honden vind hij wat minder. Hij wordt niet agressief maar loopt er wel met een grote boog omheen.

Wij moeten met Ollie ook altijd het zelfde stukje lopen. Zodra er verandering is dan gaat hij zitten en loopt niet verder. Dit geldt ook voor het stukje wat we altijd lopen, maar er staat bijvoorbeeld iets op straat wat nieuw is of bomen die zijn gesnoeit. Met veel aanmoedigen en geduld loopt hij wel weer verder, maar daar mag je rustig een kwartier voor uittrekken. Het gekke is, als we op vakantie gaan en alles is nieuw dan rent ie rond als een dolle en vind ie alles geweldig!
Ollie met kat

Ollie wordt waaks

Sinds een tijdje wordt Ollie ook waaks. De eerste keer dat hij blafte schrok ik me helemaal kapot. Hij is redelijk klein en een held op sokken maar heeft een blaf die bij een Sint Bernard zou passen! Hij blaft een keer als we thuis komen of als er iemand aan huis komt. Zodra een niet-gezinslid binnen komt kruipt hij weer weg, maar hij laat wel even weten dat ze er zijn.

Ik ben zo trots

Het heeft veel tijd gekost om Ollie te krijgen waar hij nu is. Hij vind knuffelen voor een korte tijd leuk, hij komt graag bij je zitten op de bank (als je hem maar laat) en mag graag even gek doen. Ollie zal waarschijnlijk nooit worden zo als een “normale” hond maar iedereen bij ons thuis heeft zijn gektes, daarom is Ollie voor ons een perfecte match. Ik moet eerlijk bekennen dat in het begin ik het heel moeilijk vond, aangezien ik mijn steun bij hem zocht maar dat niet kon krijgen, maar als ik opnieuw mocht kiezen had ik hem zo weer gekozen. Het is een grappig, lief en soms ondeugend hondje wat heel veel liefde geeft op zijn manier.


Wil jij ook een verhaal delen over jouw hondje? Neem dan contact met ons op!

3 reacties op “Mijn lieve hond Ollie (bollie)”

Beste, wat een leuk verhaal en hoop dat jullie nog veel plezier aan jullie Ollie hebben. Mijn zoon kwam met je verhaal af omdat onze hond ook Ollie (bollie) heet 😀, en als twee druppels water op die van jullie lijkt, uitgezonderd enkele witte plekjes. Wij hebben Ollie (hij is nu 2.5 jaar) 1.5 jaar geleden uit Spanje gehaald. Ik heb gelukkig wel veel steun aan hem, het is zo’n schat. Ik kan hier spijtig geen fotoplaatsen van hem, maar op mijn site kan je hem zien. Groetjes Luc

Hoi Luc, wat leuk dat je ons een berichtje stuurt! Mocht je ooit een eigen blog willen schrijven over jullie eigen Ollie (bollie) stuur me dan gerust een berichtje, dan maken we er iets moois van :)! Wat is je eigen website? Groetjes Team PerfecteHond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel