4 redenen om een professionele fotoshoot met je hond te boeken

Waarom zou je een professionele fotoshoot laten maken?

Met de telefoons van tegenwoordig kun je jezelf afvragen, waarom nog een professionele fotoshoot laten maken bij een fotograaf? Behalve het materiaal zijn er nog veel meer punten waar wij, fotografen, op letten. In deze blog vertel ik je waarom hoogwaardige kwaliteit foto’s echt een meerwaarde hebben!

Ervaring

Als hondenfotograaf heb ik inmiddels veel verschillende hondenrassen en hondenkarakters voorbij zien komen. Baasjes vinden het vaak heel erg leuk als honden ‘herkenbaar’ op de foto staan, denk hierbij aan typische trekjes of met het favoriete speeltje.

Fotoshoot van een hondHet kan soms best wel lastig zijn om op het juiste moment de juiste foto te maken, doordat honden onvoorspelbaar bewegen. Met wat handige tips en tricks lukt het vaak om een mooie foto te maken, zonder dat de hond bijvoorbeeld moet blijven zitten.

Op deze manier verloopt de fotoshoot ontspannen en gezellig, houd ik, als fotograaf, ondertussen de belichting en de locatie in de gaten en kan de hond lekker wandelen.

Materiaal bij een professionele fotoshoot

Zoals eerder benoemd zijn de nieuwste telefoons qua camera betreft zeer goed, zeker in vergelijking met een aantal jaar geleden. Zo hebben sommige telefoons zelfs een portretstand, waarmee je een mooi effect krijgt. Maar wat is dan nog de meerwaarde van een spiegelreflex- of systeemcamera?

Wanneer je foto’s maakt met een spiegelreflex- of systeemcamera bepaalt de fotograaf hoe het resultaat wordt. Je kan de diafragma, sluitertijd en ISO instellen. Daarnaast heb je meer mogelijkheden, doordat de lenzen verwisseld kunnen worden. Door deze twee te combineren bepaal jij hoe de sfeer op de foto wordt, terwijl een telefoon vaak zelf de ‘juiste’ instellingen kiest.

Materiaal van de fotograaf met hondDaarnaast heb je op een camera de mogelijkheid om foto’s te maken in RAW, zodat je deze kan bewerken zonder dat de foto kwaliteit verliest. Foto’s kunnen op hoge resolutie worden afgedrukt, waardoor een foto goed tot zijn recht komt en haarscherp is.

Zelf maak ik foto’s met een systeemcamera van Olympus en heb meerdere lenzen die ik gebruik tijdens de fotoshoots. Zo kan je op elke situatie inspelen.

Jij kan ontspannen bij de fotoshoot

Wanneer je zelf de foto maakt met je telefoon of camera moet je veel aspecten in de gaten houden. Je wil jouw hond of misschien wel honden op de juiste plek hebben, zorgen voor een mooie achtergrond en vaak op het moment dat jij de foto wil maken, gaan de honden aan de wandel.

Tijdens een fotoshoot kun jij jezelf volledig richten op de hond. Aangelijnd of los zorg jij ervoor dat jouw hond een heerlijke tijd heeft in het bos. Daarnaast blijf jij zelf schoon, doordat je niet in de meest vreemde posities beland om de perfecte foto te maken. Als fotograaf heb je namelijk alles over voor een mooie foto en dat zorgt soms voor bijzondere taferelen, zoals liggen in de modder.

Een waardevol aandenken

De fotoshoot verloopt ontspannen en jouw hond blijkt een natuurtalent als fotomodel, maar het belangrijkste van allemaal is natuurlijk het eindresultaat. Meestal zijn de nabewerkingen minimaal. Ik probeer namelijk de foto zo te maken, dat deze perfect uit de camera rolt. Op deze manier krijg je mooie foto’s met natuurlijk lichtinval en een zachte sfeer.

Hond op canvasDaarbij controleer ik op kleine details zoals bijvoorbeeld schone ogen of een te opvallend object op de achtergrond. Deze worden bewerkt, waardoor de foto net iets meer karakter krijgt. Je ontvangt de foto’s in hoge resolutie, waardoor je deze haarscherp en groot kan afdrukken. Jij wil toch ook jouw lieve viervoeter eervol een plekje geven in huis?

Mocht je naar aanleiding van deze blog vragen of interesse hebben gekregen?

Neem vrijblijvende contact op. Dit kan door middel van het contactformulier op de website.

Liefs Kim


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel