Quinty – de nieuwe aanwinst

QuintyHet was een emotioneel moment. De overdracht van Quinty (officieel ‘Quinti’ volgens haar stamboom). Er waren tranen, een brok in de keel en omhelzingen.

Nadat op 4 februari jl. de bijna 12-jarige Stacey veel te vroeg overleed, was het drama en leed niet te overzien. Wat een verdriet. Wat een verschrikkelijke gebeurtenis. Die klap kwam keihard aan.

Het was heel moeilijk ermee om te gaan. Ik vluchtte het huis uit. Ik liep ‘s nachts buiten te dwalen. Om 02.00 uur, om 04.00 uur. Ik durfde niet meer daar te zijn waar Stacey altijd was. Ik slikte zelfs kalmeringsmiddelen. Wat een leegte.

Na enkele weken komt de vraag op: toch weer een andere hond? Misschien is het te snel? Misschien ga je teveel vergelijken en wil je teveel Stacey terug? Het zijn allemaal niet eenvoudig te beantwoorden vragen. Het blijft malen in je hoofd: later nog eens overdenken? Of toch niet?

Daar was Quinty

Quinty met balEn toen was daar Quinty. 1 jaar jong. Gevonden via Marktplaats en vervolgens op een herplaatsingssite. Onbedoeld, maar het gebeurde. De allereerste blikken. De foto. Het gevoel. Dit hondje zat op ons te wachten. Lange telefoongesprekken met diverse personen.

Het beestje was te snel bij een jong gezin terechtgekomen. De oudere hond accepteerde haar niet goed en het kleine viervoetertje was ook nog eens enkele dagen in de week alleen.

De eigenares nam daarom een moeilijk maar verstandig besluit: Quinty naar een ander adres, waar ze met veel liefde en tijd verzorgd zou kunnen worden, een belangrijke plek zou innemen en waar ze de benodigde aandacht zou krijgen. Juist de liefde voor het beestje noopte haar deze beslissing te nemen.

Het klikte meteen, de andere morgen. Kennismaken en praten. Het zat goed. Het was goed. Het voelde goed.

Quinty voelde zich al heel snel thuis. Het is een echte schat. Ze speelt graag, maar ligt ook graag op schoot. Ze is aanhankelijk, toont vaak en veel dat ze je lief vindt en het voelt vertrouwd voor haar.

Zo leuk! Zo mooi! Zo schattig! Echt geweldig!

Regelmatig vertel ik de vorige eigenaar hoe het Quinty vergaat. Ze is dan blij voor het beestje en voor ons. Ik heb haar meerdere malen bedankt. Bedankt omdat wij Quinty nu in ons midden mogen hebben.

Quinty. Ze kwam op ons pad. Het moest zo zijn.

Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel