Artrose onderzoek bij de dierenarts

Vorige week ben ik met Boy’tje bij de dierenarts geweest voor een artrose onderzoek. Onze dierenarts “Sterkliniek Korte Akkeren“, had vorige maand een actie en dat noemen ze de maand van de Artrose. De actie houdt in dat je jouw hond gratis kan laten onderzoeken op artrose.

Omdat Boy last heeft van artrose en spondylose, vond ik het een mooie kans om daar met Boy gebruik van te maken!. Artrose houdt in dat er slijtage aan de gewrichten zit van de hond; dit kan bij elke gewricht zijn. Vaak komt dit voor bij ouderdom en wordt het daarmee ook verward.

De laatste tijd gaat het toch wat minder en dan vooral met uitlaten. Aangezien het met Boy een uitdaging is om de dierenarts te bezoeken, gaat het niet allemaal helemaal vanzelfsprekend.

Het artrose onderzoek

Tijdens het artrose onderzoek begon ze bij Boy’s rechterachterpoot. Aangezien Boy’s leeftijd (11 jaar), was ze erg tevreden hoe soepel de rechterkant was waarop ze vervolgens naar de linkerachterkant ging. Daar voelde ze het toch wat kraken en dat duidt toch wel op artrose maar voor zijn leeftijd was ze nog erg tevreden.

Boy bal parkVervolgens ging ze zijn rug onderzoeken en die voelde mooi en stabiel aan! Gelukkig! Ook gaf Boy daar geen teken van pijn aan! Terwijl ik voor Boy zat en zijn kop vast hield ging zij via de achterzijde zijn voorpoten onderzoeken. De rechtervoorpoot voelde ook prima aan! En bij zijn linkervoorpoot voelde ze het wat kraken in zijn knieën maar nog niet zo ernstig dat we er direct wat aan moeten doen.

We hebben het advies gekregen om Boy wat te laten afvallen aangezien hij toch iets te zwaar is: 27,8 kilo. Hij hoort rond de 25 kilo te wegen. Verder heeft hij ook hij de medicatie Metacam gekregen. Dit om de artrose te vertragen in de rest van zijn lijf en om de pijn te verminderen.


Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe honden verhalen! Wil jij je verhaal ook kwijt bij ons? Neem dan even contact met ons op!

Boy en Brad

Productcategorieën

Volg ons ook op:


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel