Onze allerliefste hond Boy

Boy puppyBoy is geboren op 11-12-2007 en stond te koop op marktplaats. We zagen de advertentie op een zondagochtend en konden toen dezelfde middag nog gaan kijken bij hem. Hij was toen al oud genoeg om ook het nest te mogen verlaten.

Toen we die middag gingen kijken waren we direct verkocht en wisten we ook meteen dat we hem wilde kopen. De klik was er direct! Dus namen we hem mee naar huis al snel kreeg hij de naam Boy.
Boy slaapkop
We zijn toen ook al vrij snel allerlei dingen met hem gaan doen zoals puppy cursus en socialisatie cursussen. Toen hij wat ouder werd hebben we met hem ook Dog frisbee gedaan dit vond hij erg leuk! Sowieso was hij gek op rennen, spelen en gek doen! Hoe gekker hoe leuker! Maar helaas was dat Dog frisbee niet voor vast en moesten we opzoek naar wat anders we wouden wel iets waar hij zijn energie in kwijt kon maar waar hij ook plezier aan beleefde.

Flyball

Uiteindelijk kwamen we uit op flyball training. Flyball is de enige teamsport binnen de hondensporten. Het is een estafetterace tussen twee teams van meestal vier honden. Elk team heeft nog maximaal twee reservehonden in zijn team.

Een flyball team bestaat dus uit minstens vier en maximaal zes honden. In de Nederlandse competitie geldt dat binnen een team slechts twee honden van hetzelfde ras mogen worden ingezet. Als je je hier niet aanhoud tijdens een wedstrijd dan tellen de scores ook niet mee voor de FHN (Federatie Hondensport Nederland).
Boy puppy 2

Boy en Flyball

We zijn met Boy heel laag begonnen door eerst is af en toe een training te doen hiervoor zijn er ook geen strenge regels en kunnen mensen dus zelf bepalen hoe ze willen trainen. Al vrij snel zijn we met Boy op wedstrijden gaan trainen en werd Boy ook ingezet als wedstrijd hond voor de flyball. Het doel was om steeds zo goed mogelijk zijn persoonlijk record te verbreken. Voor elke hond werd er ook een persoonlijk record bij gehouden. En zelf trainde we regelmatig op snelheid.
Boy bal park
Uiteindelijk deden we gemiddeld 2x per maand mee met wedstrijden. Die werden door heel het land gehouden. En Boy vond dit fantastisch! Ook hebben we vele en boswandelingen gedaan met Boy.. Boy was een hond die graag zijn energie kwijt wou.. en toen hij een jaar of 6 was kreeg boy er een maatje bij Bency een wetterhound. Voor beide was dit in het begin enorm wennen maar ook konden ze samen toch leuk spelen of heel stiekem tegen elkaar aan liggen. Ze hebben nooit echt lelijk naar elkaar gedaan of gevochten…

Spondylose

Hoe ouder hij werd hoe meer last hij had van gebreken. Zo kreeg hij al vrij snel last van spondylose en moesten we het flyball op een laag pitje gaan zetten dit omdat zijn lijf het anders niet aan kon en hij teveel pijn kreeg dus al vrij snel is Boy over gegaan op de groep recreanten.
boy fotoshoot
Hoe ouder Boy werd hoe meer hij last kreeg van zijn spondylose uiteindelijk zijn we bij een dierenfysiotherapeut beland en zijn we met Boy hydrotherapie gaan doen dit is een vorm van bewegen in een bad. Dit heeft Boy een klein jaartje gedaan en we zagen hem echt weer opbloeien!

Ook konden we de pijnstillers afbouwen en uiteindelijk is het ons gelukt om hem helemaal van de pijnmedicatie te krijgen. Uiteindelijk zijn we gestopt met flyballen omdat er geen motivatie meer was en het voor hem ook beter zou zijn.

Allerliefste Boy

Boy is nu 11 jaar en nog steeds de allerliefste hond! We hebben een hoop met hem mee gemaakt en hopen dat hij nog lang mee gaat :).


Heb jij ook een verhaal over jouw allerliefste hond en wil je die met ons delen? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel