Tekenbeten bij je hond voorkomen, verwijderen en verzorgen

Tekenbeten bij je hond voorkomen, verwijderen en verzorgen

Teken zijn spinachtige kleine parasieten die vervelende gevolgen met zich mee kunnen brengen zoals de ziekte van Lyme of Babesia. De hondenvacht is een ideaal om zich in vast te hechten en kan gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Gelukkig zijn er verschillende preventieve maatregelen om teken te voorkomen. In deze blog delen we hoe je teken kunt voorkomen Ć©n hoe je teken verwijdert.

Tekenbeten bij je hond voorkomen, verwijderen en verzorgen

Teken voorkomen

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Aangezien teken al actief vanaf 7 graden celcius actief zijn, kun je ze het hele jaar door vinden in de natuur. De kans op teken is dus aanzienlijk. Er zijn verschillende middelen om teken te weren zoals de pipet producten of een anti teken halsband. Wil je de natuur in dan kun je via tekenradar voor vertrek bekijken waar in Nederland verschillende soorten besmette teken gevonden zijn Ć©n eventueel zelf tekenbeten melden.

Teken verwijderen

Hoe sneller een teek verwijderd wordt, hoe kleiner de kans op overdracht van eventuele ziektes. Het is dus van belang om je hond regelmatig te controleren op teken. Favoriete plekken voor teken zijn de oksels en liezen, dus sla dit zeker niet over.

Een teek verwijderen moet zorgvuldig gedaan worden zodat de huid en vacht van je hond niet beschadigt wordt. Een teek verwijderen doe je met een tekentang. Je pakt de teek bij zijn kop dicht op de huid en je trekt de kop inclusief lichaam er in 1 rechte beweging voorzichtig uit de huid en zorg ervoor dat je de wond ontsmet met jodium.

Tekenbeet verzorgen

Nu de teek is verwijderd is het belangrijk om de wond in de gaten te houden. De wond is vaak een goede indicatie van het genezingsproces. Een slecht genezingsproces kan duiden op een van de eerste symptomen van ziekteoverdracht! Bij twijfel of je de teek juist hebt verwijderd, of bij een slechte genezing is het aan te raden een dierenarts te bezoeken!

5 Tips voor het Instagram account van je hond!
Tekenbeten voorkomen, verwijderen en verzorgen

Productcategorieƫn

Volg ons ook op:


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel