Voerspelletjes

Voerspelletjes de favoriet van elke hond!

Lekker lang wandelen in het bos, hardlopen met de hond, een rondje fietsen of heerlijk graven op het strand. Fysieke uitdaging voor de hond is leuk, voor mens en dier. Maar ook mentale uitdaging is belangrijk voor de hond. Mentale uitdaging kan op veel verschillende manieren, een van deze manieren is door middel van voerspelletjes. Er zijn diverse manieren om de voertijd om te bouwen tot een leuke mentale uitdaging voor jouw vierpoot.

Voerbal

Senna en billy voerbal | VoerspelletjesEen vrij eenvoudige manier is het gebruik van een voerbal. Hier kan je brokjes in stoppen en de hond kan deze eruit halen door de bal rond te rollen. Voerballen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en dus voor iedere hond is er wel een geschikte te vinden. Het voordeel van voerballen is dat je hond direct ook wat extra beweging krijgt. Dit is dus meteen een goede manier om je hond te helpen op gezond gewicht te blijven!

Voerpuzzels

Voor honden die toe zijn aan een wat grotere mentale uitdaging zijn er ook hondenpuzzels te verkrijgen. Van makkelijk tot moeilijk tot zelfs baasje weet niet hoe ze hier de brokjes uit moet halen.

Snuffelspelletjes

Senna en billy buiten snuffelkleed die als voerspelletjes gebruikt kunnen worden | VoerspelletjesSnuffelmatten, snuffelkleden, snuffelbakken, snuffelbakken. Snuffelen is leuk! Vooral hondjes die ervan houden hun neus te gebruiken, zullen dit soort spelletjes kunnen waarderen.

Maar ook honden die misschien moeten leren om hun neus wat meer te gebruiken hebben baat bij dit soort spelletjes!

Hoe introduceer ik mijn hond aan nieuwe Voerspelletjes?

Senna en billy buiten rodekeppeltje | VoerspelletjesHet is belangrijk om je hond op een goede manier te introduceren aan een nieuw voerspelletje. Je moet voorkomen dat je hond gefrustreerd raakt, omdat hij niet uit kan vogelen hoe hij bij het voer kan komen. Begin dus rustig aan, laat eerst duidelijk zien dat je er voer in stopt. Laat daarna ook eventjes zien dat het voer er weer uit komt. Sommige honden zijn heel slim als het aankomt op voerspelletjes, andere honden hebben wat meer tijd nodig. Vooral deze laatste categorie moet je dus bijstaan tijdens de zoektocht naar het eten. Als het spelletje dat je gekozen hebt diverse moeilijkheidsgraden heeft, begin dan met de meest eenvoudig.

Geef in het begin ook niet de hele portie eten via het voerspeeltje, maar een deel. Zodat de hond niet gefrustreerd raakt of te vermoeid. Geef je hond een veilige plek om te oefenen, waar geen andere dieren zijn die eventueel zijn eten kunnen stelen als hij bezig is met het spelletje. Vooral in huishoudens met meerdere honden kan het in het begin fijn zijn om de honden in aparte ruimtes ieder met hun eigen spelletje aan de slag te laten gaan. Naarmate je hond de voerspelletjes beter begrijpt, kan je de moeilijkheidsgraad verhogen. Als je hond echt heel goed is in de spelletjes is het ook leuk om een soort parcours te maken met diverse spelletjes!

Hoe vaak moet je voerspelletjes gebruiken?

Senna en billy buiten voerspelletje | VoerspelletjesDit varieert per hond, sommige honden vinden voerspeeltjes veel leuker dan gewoon brokjes in een bak en vinden het dan ook leuk om iedere portie voer in een speeltje te krijgen. Andere honden vinden het wat vermoeiender en vinden één keer per dag wel meer dan genoeg, of misschien nog minder vaak.

Let dus goed op je hond. Is hij enthousiast als hij ziet dat je naar de voerspeeltjes loopt en is hij enthousiast om met het speeltje aan de slag te gaan? Ook afwisselen is leuk, iedere keer hetzelfde speeltje gebruiken wordt al gauw saai, dus wissel geregeld af met de spelletjes die je gebruikt.

Zelfgemaakte speeltjes

leeg wc rolletje | Voerspelletjes Er zijn ook een hele hoop simpele manieren om zelf speeltjes te maken. Lege wc rolletjes en keukenrollen zijn bij uitstek geschikt om voerspeeltjes van te maken. Je kunt heel makkelijk beginnen en brokjes in de lege rol stoppen en de rol dichtvouwen.

Je kunt er ook een soort voerbal van maken door er een gaatje in te maken waar de brokjes weer door naar buiten vallen. Als je hond de rolletjes begrijpt kan je het wat moeilijker maken door bijvoorbeeld meerdere rolletjes in een bak te gooien en in sommige wel en in andere geen voer te stoppen.

Een andere leuke manier is om een handdoek te pakken en daar wat brokjes in te rollen. De hond moet met de snuit dan de handdoek weer ontrollen om zo de brokjes te kunnen pakken. Een grote deken in een mand is ook een simpele manier om brokjes te verstoppen. Dit is vooral ook leuk voor hondjes die van graven houden, door te graven in de deken kunnen ze dan op zoek gaan naar brokjes.

leeg wc rolletje ingepakt om te gebruiken bij voerspelletjesEr zijn nog veel meer manieren om thuis zelf voerspeeltjes te maken. Kijk vooral ook eens op onze instagram @PerfecteHond.nl als je wat meer ideetjes op wilt doen!

In onze highlight fun & games staan veel leuke voerspelletjes die je met de hond kan spelen. En ook in onze feed staan voorbeelden van spelletjes die wij vaak spelen. Let bij zelfgemaakte speeltjes wel altijd op dat de materialen die gebruikt worden geschikt zijn voor honden en blijf er altijd bij als je hond bezig is met een voerspelletjes, zodat je kunt ingrijpen als dat nodig zou zijn.


Misschien vindt je dit ook leuk voor je hond

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel