Waar moet je aan denken als je een hond neemt?

Waar moet je aan denken als je een hond neemt?

Wanneer je besluit een hond te nemen is het belangrijk dat je weet wat voor verantwoordelijkheden het met zich mee brengt. Zonder jou krijgt de hond geen eten, geen verzorging, geen lichaamsbeweging en ga zo maar door. De kwaliteit van het leven van je hond zal helemaal van jou afhangen.

Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat je deze verplichting niet aangaat voor een week, een maand of een jaar maar jaren achter elkaar. De gemiddelde hond wordt 10 jaar oud en vaak nog wel ouder. Voordat je besluit een hond te nemen is het daarom belangrijk dat je je eerst nadenkt of je levenstijl & je omgeving wel bij deze keuze passen.

Veel te vaak wordt er niet goed over nagedacht waardoor veel honden in de steek worden gelaten. Sommige eigenaren willen niet voor de hond zorgen maar er zijn natuurlijk ook mensen die het gewoon niet kunnen. Dat kan bijvoorbeeld komen door geldproblemen.

Lola na haar patella luxatie operatieEen hond kost geld

Ook dit is iets waar ik goed over nagedacht moet worden, een hond kost geld. Meer als dat je misschien in eerste instantie zou denken.

Kosten waar je aan kunt denken:
* Voeding
* Vaccinaties (minimaal één keer per jaar)
* Ontwormen 1 x 3 maanden
* Vlooienmiddel 1 x 6 weken in de warmere periodes
* Tandsteen verwijderen
* Steriliseren of castreren

Dierenartskosten kunnen hoog oplopen vooral als er iets met de hond aan de hand is denk aan een ziekte of als er acuut trauma is door bijvoorbeeld een hondenbeet of ongeluk.

Gemiddeld dierenarts consult kost €45,- en dan hebben ze nog niets gedaan. Röntgenfoto’s kunnen makkelijk €100,- kosten en simpele echo van 10 minuten kost ook makkelijk €100,- Bedenk je dus dat een hond nog behoorlijk wat geld kan kosten.

Verzekeren is een optie

Lola lekker aan het rennen!

Kun je niet plotseling een groot bedrag betalen dan zou ik aanraden om je hond te laten verzekeren. Om een voorbeeld te geven ik betaal nu zo’n €20,- tot €25,- per maand voor een verzekering en als er dan iets gebeurd met mijn hond dan is ze hopelijk wel verzekerd. Let wel goed op, er zitten een hele hoop haken en ogen aan, het meeste wordt natuurlijk niet verzekerd.

Toen mijn hondje Lola op jonge leeftijd al ernstige patellaluxatie had moeten een zware en dure operatie ondergaan. Dit kostte
om te starten €1200,-. Daarnaast kwamen er nog verschillende kosten bij zoals medicijnen, rechtstreeks infuusje, meerdere consulten, röntgenfoto’s en ga zo nog maar even door. Ik ben heel erg blij dat ik haar verzekerd had want dit was een hoop geld ?!

Heb je genoeg tijd?

Een hond kost meer tijd dan je denkt. Denk je er over na om de puppy te nemen? Dan moet je er aan denken dat de pup in het begin zeker vier keer per dag eten moet krijgen en dat hij zindelijk gemaakt moet worden. Als de pup de kans krijgt zal die proberen alles op te eten, stuk te maken of onder te plassen. Je zult dus vooral in het begin veel tijd vrij moeten maken.

Ook moet je hond dagelijkse nodige beweging krijgen. De hond moet zo’n drie à vier keer per dag uit. Daarnaast moet je er ook je ook aan denken wat je met de hond gaat doen als je er niet bent. Denk bijvoorbeeld aan vakanties, weekendjes I love you so much!!weg of als je simpelweg van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bezig bent.

Nog een paar andere dingen waar je aan kunt denken

Belangrijk is dat je de hond onder controle houdt. Wanneer je over straat loopt of in het park loopt mag de hond niet tegen iedereen op springen vooral kleine kinderen zijn erg kwetsbaar. Denk er ook aan dat niet iedereen een hondenliefhebber is.

Zijn er nog dingen die we missen? Dat horen we graag van jullie in de reacties onder aan dit artikel ☺️. Andere vragen? Je kunt altijd even contact met ons opnemen ?.

P.S. Eigenlijk klopt deze titel natuurlijk niet helemaal. Een hond neem je niet, want is niet een soort van gebruiksvoorwerp! Een hond is gewoon een deel van je familie en deel van je gezin ?


Gerelateerde producten

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Misschien vind je dit ook leuk?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel