De beginselen van agility

De beginselen van agility

Billy houdt van rennen en springen. Iedere wandeling ziet hij als een obstakelcours. Over dingen heen springen, onder dingen doorkruipen en zo hard rennen als hij maar kan! Maar, zoals degenen, die ons van Instagram kennen misschien wel weten, kan Billy niet heel goed overweg met vreemde honden, door dingen die hij vroeger heeft meegemaakt. Daar werken wij natuurlijk hard aan om daar verandering in te brengen, maar ondertussen leek het ons fantastisch om zelf wat aan behendigheidstraining te doen. Dus, zoals vele hondenbaasjes misschien zullen beamen, heb ik net als ieder voor mijn verjaardag allemaal spulletjes gevraagd voor de hond. En dit keer waren dat behendigheidsspullen!

Billie houd heel erg van springen

We konden niet wachten om te beginnen en gingen dan ook direct aan de slag! De hoepel leek mij het allerleukste, Billy houdt namelijk erg veel van springen. Allereerst heb ik de hoepel zo laag mogelijk gezet en Billy erdoorheen geleid met een lekker brokje. Zo slim als hij is, begreep hij direct wat hij moest doen voor dat brokje.

Na een paar keer durfde ik het dan ook al aan om de hoepel wat hoger te zetten. De eerste keer stapte hij er voorzichtig overheen, maar al gauw had hij door dat springen niet alleen veel makkelijker, maar ook veel leuker is! En zo doende zijn we gaan oefenen, 5 minuutjes per dag en iedere dag de hoepel net ietsjes hoger gezet. Als ik het een keer een dag vergeet, zal Billy me er wel aan herinneren. Hij blijft dan net zo lang naast de hoepel liggen totdat we oefenen! Ondertussen staat de hoepel op de hoogste stand en als ik de hoepel niet opruim na de training, blijft Billy er vrolijk doorheen springen de rest van de dag.

Zij oefent liever behendigheid

SprintjeMet Senna heb ik het ook geprobeerd, maar agility is niet haar ding. Zij oefent liever leuke trucjes dan behendigheid en dat is natuurlijk geen probleem! Ondertussen heeft Billy ook de weave palen en de tunnel onder de knie. Ik kan niet wachten om het volgende trainingsitem in huis te halen!

En wie weet, als Billy in de toekomst zijn vertrouwen in vreemde honden weer wat terug heeft, kunnen we nog een keertje officieel gaan trainen en misschien zelfs een keer een wedstrijdje doen!

Billie springt door de hoepel | De beginselen van agility

Productcategorieën

Volg ons ook op:


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel