De mooiste losloopgebieden in de provincie Gelderland

De mooiste losloopgebieden in de provincie Gelderland

Pasen, Pinksteren, Kerst of Oud en Nieuw, maar wat gaan we doen? Nou gewoon een lekker wandeling maken samen met je hond. Heerlijk in de buitenlucht. Deze keer een opsomming van de mooiste losloopgebieden in de Provincie Gelderland. Veel plezier!

1. De Haere, Doornspijk

Het Haere is een heerlijke honden zandbak van bijna 300 hectare waar honden het hele jaar door los van mogen genieten. Wellicht minder bekend dan duingebieden zoals de Loonse en Drunense duinen. Maar zeker niet minder leuk! Het losloopgebied grenst aan een bos waar je hond aangelijnd mee kan wandelen langs alpaca’s, zebra’s en kamelen! Een verrassend woestijnachtig Gelders landschap.
Een van de meest bijzondere en unieke losloopgebieden in Nederland! Dit losloopgebied is leuk te combineren met de klompenroute Thornspiccerpad.

De mooiste losloopgebieden in de provincie Gelderland | Gelukkige labrador in het bosMariëndaal, Arnhem

De historische buitenplaats gelegen tussen Oosterbeek en Arnhem is een hondenparadijs van 114 hectare. Honden mogen over het hele landgoed vrij loslopen. Tijdens het wandelen kom je verschillende verrassende plekjes tegen zoals een kleine waterval of een prachtig uitzicht over de Betuwe vanaf een van de 75 meter hoge heuvels. Let wel; deze route is daarom niet aan te raden als je slecht ter been bent.

Het Leesten, Ugchelen

De Veluwe kan uiteraard niet ontbreken als we het over mooie gebieden in Nederland hebben. Midden op de Ugchelse Berg bevindt zich een mooi omheind hondenbos van 10 hectare. Door het hondenbos is er ook een specifieke wandelroute “Natte Neuzen Route” van 3,1 km waar je hond onder appel los mag lopen!

Rozendaalse veld, Arnhem

Zandvlaktes, heuvels, heide én bos allemaal in een losloopgebied?! Het Rozendaalse veld in Arnhem is een grote veelzijdige hondenspeelplaats! Let wel op: dit losloopgebied is niet omheind en er vinden geregeld controles plaats met betrekking tot het naleven van het aanlijningsbeleid!

Goilberdingerdijk, Culemborg

Dit sprookjesachtige bloemrijke landschap langs de rivier de Lek is een prachtige locatie voor een mooie wandeling, picknick of verfrissende duik. Het gedeelte tussen de spoorbrug en Werk aan het Spoel is aangewezen als hondenlosloopgebied. Het is een klein losloopgebied van 32 hectare dus niet erg groot, maar niet minder leuk!

De mooiste losloopgebieden in de provincie Gelderland | Schattige Bulldog Pup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel