De mooiste losloopgebieden in provincie Utrecht

De mooiste losloopgebieden in provincie Utrecht

Wandelen met de hond, wie geniet daar nou niet van? Om dit voorjaar extra te genieten samen hebben wij een top 5 van de mooiste honden losloopgebieden in provincie Utrecht voor jullie samengesteld met voor ieder wat wils!

 

1. Plas Middelwaard

Een losloopgebied van 35 hectare met een heerlijk hondenstrand, dat is wat je noemt een hondenparadijs! Plas Middelwaard is een open begrazingsgebied met Hooglanders, je hond loopt dus los onder appel! Met een fijne plas waar je in een halfuurtje omheen wandelt of waar je op zonnige dagen lekker je handdoek meeneemt en samen geniet van een duik.

2. Landgoed Groeneveld

Liever een romantische wandeling? Landgoed Groeneveld is een 18e eeuws park in een Engelse stijl met vijvers voor een eventuele duik voor de liefhebber. Van statige wegen tot romantische paden, het landgoed zal je verrassen!

Ben jij een echte fanatiekeling? De wandeling rondom het landgoed is ook goed te combineren met de Hooge Vuursche bossen!

3. Lockhorsterbos

Op de derde plek eindigt het losloopgebied in de Lockhorsterbos te Leusden. Dit keer geen wandeling door het park of langs het water maar door een klein maar fijn bos van 7,5 hectare. Het Lockhorsterbos is de scheidingslijn tussen de Utrechtse heuvelrug en buitengebied de Eemvallei. Honden kunnen afkoelen in de Heiligenbergbeek aan de oostgrens van het bos.

4. Amerongse Bos

De mooiste losloopgebieden in provincie Utrecht | hond los in bos met baas
Het Amerongse Bos in Elst is onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug. Met een heuvelachtig landschap een extra uitdaging voor jouw en je hond. In dit gebied liggen er ook grafheuvels waar 3500 jaar geleden in de brons en ijzertijd mensen begraven zijn, altijd interessant om wat geschiedenis op te doen tijdens een wandeling. Het Amerongse Bos heeft geen zwemgelegenheid voor honden.

5. Lombokbossen

Het losloopgebied in het Lombokbos is eveneens cultuurrijk en heuvelachtig. Met historische monumenten zoals de Uilentoren en De Tombe van Nestellijn is het cultuurrijke omgeving. Het heuvelachtige landschap wordt tot nog grotere hoogte gebracht in vergelijking met de heuvels in het Amerongse Bos. De Donderberg en Lombokheuvel van beide bijna 40 meter hoog! Dit gebied is hierdoor ook populair onder mountainbikers, dus goed om rekening mee te houden als je hond losloopt.

Wat is jouw favoriete losloopgebied?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel