Knappe Ziva

Ziva1
Ziva onze hond is nu 1 jaar en bijna 4 maanden oud. Eind 2016 waren mijn man en ik op zoek naar een puppy. Daarvoor hebben wij onze hond Layla moeten laten inslapen, dat is nu alweer weer 2 jaar geleden, we missen haar nog elke dag. Nu waren we klaar om een nieuw begin te maken.

Ik wilde niet zo een grote hond als Layla. Zij was een Bullmastif – Mastino en dat is wel erg groot voor onze 2 kinderen (4 en 2 jaar). Om deze reden heeft het nog wel even geduurd voor we Ziva vonden. We hadden 3 maanden hebben we op internet gezocht. We waren ook in het dierenasiel van Breda geweest, daar waren puppy’s uit spanje. Helaas bleek dat ook geen match te zijn.

En toen vonden we Ziva

Op nieuwjaarsdag 2017 reden we richting mijn moeder naar Gouda, bij Zwijndrecht keek ik op marktplaats en zag ik een advertentie staan met Bordercollie pups, 3 teefjes en 1 reu.
Ik heb gelijk een bericht gestuurd of we s’avonds nog mochten kijken omdat we toch in de buurt waren. En dat mocht! Het klikte gelijk met de puppy’s. Wel had ik met mijn man van te voren besproken dat ik wel een vrouwtje wilde hebben.

Even geduld hebben nog

Nadat we een van de puppy’s hadden uitgekozen moesten we nog 2 weken wachten voordat ze oud genoeg was om met ons mee te gaan. Op 2 januari waren we onderweg naar een vriendin toen we een naam aan het verzinnen waren. We kwamen allebei op de naam Ziva (beetje afgekeken van NCIS natuurlijk). We vonden dat allebei een vlotte naam en het paste bij haar.
Ziva-en-Nasi
Op 14 januari was het zover ‘s morgens stapte we in de auto naar Zwijndrecht om de kleine Ziva op te halen. We vonden het heel erg spannend, maar keken ook uit naar een nieuw begin met Ziva. Eenmaal thuis was ze even verdrietig maar al snel kon ze aan ons wennen. Ze wilde graag ook spelen met onze kat Nasi, helaas voor haar duurde het even voordat Nasi aan haar gewend was :).
Ziva2

Ze hoort nu echt bij het gezin

Ze hoort nu echt bij ons gezin. De kinderen zijn gek op haar en zij ook op de kinderen. Wij hebben gekozen voor een Border Collie omdat deze honden niet te groot worden (met oog op de kinderen) en veel beweging nodig hebben. Dat laatste is weer goed voor mij :)!

Nu zijn we bijna 1 jaar verder en wat is ze gegroeid! Ze is een knappe meid geworden, we zijn nog steeds erg blij met deze keuze. De volgende keer zal ik vertellen hoe het nu met Ziva gaat.

Rebecca


Wil jij ook een verhaal delen over jouw hondje? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel