De mooiste losloopgebieden in provincie Zuid-Holland

De mooiste losloopgebieden in provincie Zuid-Holland

In dit blogartikel weer 5 mooie tips voor een wandeling met de hond. Deze keer is het de beurt aan de mooiste losloopgebieden in provincie Zuid-Holland. De dagen worden weer langer, temperaturen gaan richting zeer aangenaam, dus genieten maar!

Hondenstrand, Noordwijk

Heerlijk de zee in duiken met je viervoeter kan het hele jaar aan het strand in Noordwijk! Hier vind je zelfs een strandtent Bubbels Beach waar je hond ook welkom is, eten kan bestellen en zelfs bedjes kan huren! Ideaal dus voor een leuk dagje strand samen. Daarnaast kun je ook nog heerlijk met je hond de duinen in wandelen. Let wel: Enkel op het hondenstrand mogen honden het hele jaar door loslopen (rijksstrandpaal 73.000 – 71.500).

Kijkduin, Den Haag

Gelukkig krijgen de meeste honden nooit genoeg van een dagje strand. Gelukkig hebben we in Zuid-Holland naast het hondenstrand in Noordwijk ook nog een in Kijkduin. Ook hier vind je langs de boulevard verschillende strandtenten waar je hond ook welkom is waaronder Strandpaviljoen de Fuut.
hond zittend in de duinen - De mooiste losloopgebieden in provincie Zuid-Holland

Boswachterij De Balij, Zoetermeer

Een jong variërend natuurgebied met bos, moeras en open polder van maar liefst 1000 hectare én een hondenstrand! Ideaal dus voor een leuke dagwandeling met je hond. Het is een bos voor een echt avontuur en heeft voor ieder wat wils! Zo is er een Familiepad toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers of een “wilde” wandeling over onverharde wegen via het Laarzenpad.

Abtswoutse Bos, Delft

Het Abtswoutse Bos is een van de rustigste loslooproutes in het poldergebied. Naast wandelen kun je er ook terecht om te kanoën! Volg je de wandelpaden dan loop je over verschillende bruggetjes over verschillende plassen en vijvers. Deze wandelroute is ook leuk om te combineren met het mooie Ackerdijkse Bos, maar let op: dit is geen losloopgebied!

Backershagen, Wassenaar

Het Backershagen ligt langs de A4 in Wassenaar en is een historisch landgoed van 24 hectare. Een leuk bosgebied met historische bruggetjes, slingerpaadjes, mosheuvels, een vijver en gezellige robuuste banken gemaakt van bomen en zelfs een 18e eeuwse grot! Hoewel dit gebied regelmatig wordt bestempeld als ideaal voor trailrunning vanwege de heuvelachtige schaduwrijke omgeving, raden wij dit af! Uit ecologisch onderzoek blijkt namelijk dat met name door off-trail wandelingen met honden de mos heuvels en beschermde flora ernstig aantasten. Daarnaast wordt de fauna, met name laag broedende vogels hier ook ernstig door bedreigd! Lees ook!(Buitenplaats Backershagen)

Samen met je hond wordt het weer genieten van de natuur. Wij benadrukken dit altijd te doen met het nodige respect voor flora en fauna!

Namens het team van PerfecteHond wensen wij jullie veel mooie hondenwandelingen.

De mooiste losloopgebieden in provincie Zuid-Holland - Schelpengrot Backershage
Foto: © Roel Wijnants – Schelpengrot Backershage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel