Onze lieve hond Ziva

Onze lieve hond Ziva

Hoi Allemaal,
Ruim een jaar geleden had ik een blog geschreven over Ziva, ik had beloofd om nog te schrijven hoe het met haar gaat.

Nadat ik een blog over Ziva had geschreven

Nadat ik de blog geschreven had, ging het snel slechter met haar. Ziva werd elke 12 weken loops i.p.v. 2 keer per jaar. Uiteindelijk hebben wij besloten om haar te laten steriliseren. De loopsheid verdween, maar nieuwe problemen stapelden zich op, na de operatie bleek ze verklevingen te hebben bij haar baarmoeder en bij haar galwegen en lever. Hier zaten ook ontstekingen. Ziva werd vaak ziek. Ze gaf veel over en had vaak diaree. Als ze niet ziek was, was ze een vrolijke meid, die veel met ons speelde en knuffelde. Ze liep bijna altijd los en luisterde ontzettend goed!

In de laatste weken van september ging ze snel achteruit

Ziva ballOok gaf ze pijn aan in haar heup. Dit hebben we eigenlijk nog niet eens nader kunnen onderzoeken. In de laatste weken van september 2018 ging het snel achteruit. Ze had problemen met haar nieren en liet regelmatig wat lopen. Ook kreeg ze bloed bij haar ontlasting.

Op 28 september werd ik door mijn man opgehaald uit mijn werk. Hij was overstuur. Hij was met onze kinderen en 1 vriendje gaan lopen met Ziva, toen ze ineens in elkaar zakte en begon te schudden. Ze kreeg epileptische aanvallen. Mijn man probeerde haar zo goed mogelijk te helpen; er stopte zelfs een auto die dacht dat ze aangereden was. Hij heeft haar naar huis gedragen en in haar bench gelegd.

Ze kreeg aanvallen

Ziva pupDaar kreeg ze nog 1 aanval. Toen ik thuis kwam was ze erg onrustig en draaide haar ogen ook soms weg. We hebben de dierenarts gebeld voor advies, die zei dat ze niet meer konden betekenen. Ze had al zoveel lichamelijke klachten dat haar lichaam helemaal op was. De kinderen werden opgevangen en diezelfde avond hebben wij afscheid moeten nemen van haar. Dit was de moeilijkste keuze van mijn leven.

5 dagen later hebben wij met de kinderen afscheid van haar genomen bij het dieren crematorium. Ziva was erg mooi opgebaard en de kinderen konden haar op deze manier toch nog even zien. Zo fijn dat deze mensen ook rekening houden met het afscheid en zeker met de kinderen. Alles wat goed geregeld! Ziva mocht geen 2 jaar worden. We missen haar nog steeds elke dag.

Lieve Ziva

We hadden de laatste maanden van jou leven zo hard gevochten om je beter te maken en bij ons te laten blijven. Helaas liet je gezondheid dit niet meer toe. We missen jou nog steeds elke dag, als het donker is kijken de kinderen altijd even naar de sterren en zwaaien dan naar jou. Dank je wel voor de liefde die jij ons gaf, ook al was je maar kort bij ons, je hoorde echt bij ons gezin! Rust zacht lieve Ziva!

Ziva Buiten | Onze lieve hond Ziva

Productcategorieën

Volg ons ook op:


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel