Sara onze hond


Ruim twee jaar geleden werden wij als gezin benaderd door een kennis of we voor hun hond Sara (een boerenfox die nu bijna 5 jaar oud is) wilden gaan zorgen. Haar oorspronkelijke eigenaren, twee vrouwen die voor haar zorgden alsof het hun kind was, hadden beiden te horen gekregen dat ze aan een terminale ziekte leden. Hierop besloten ze samen op zoek te gaan voor een nieuwe eigenaar voor Sara.
Sara kijken
Via via hadden ze vernomen dat wij een hele tijd een hond hadden gehad, maar dat deze net een paar maanden daarvoor was overleden. Ze belden ons op of we een keer langskwamen en het klikte goed tussen ons. Ook Sara leek het erg naar haar zin te hebben bij ons thuis en wilde toen al niet meer mee naar huis.

Sara

En toen hadden wij Sara.

De eigenaren besloten toen dat wij de juiste personen waren om voor Sara te gaan zorgen en een paar weken later (eind november 2016) kwam ze bij ons wonen. Sara is een energieke hond, die het liefst de hele dag in het bos loopt te ravotten en, als het even kan, duikt ze direct een sloot in voor een zwemtocht.

Ze heeft een eigen wil en probeert deze de hele dag aan je op te dringen; gelukkig kan ze ook goed luisteren waardoor ze, over het algemeen, tevens goed te corrigeren is. In eerste instantie moest ze niets hebben van onze andere huisdieren (we hadden al een kat en twee konijnen), maar nu kan ze het goed vinden met de kat en begint ze steevast op zondagochtend te blaffen als ik de trap afkom, omdat ze dan samen in de tuin het konijnenhok wil gaan schoonmaken.

Sara en drommedaris

Ik mag het niet

Ik kan dat in ieder geval nooit meer vergeten, ze herinnert me er iedere zondag aan! Sara vindt het evenzeer erg leuk om met de trein ergens naartoe te gaan, ze kan uren uit het raampje kijken en proberen nieuwe vrienden te maken met andere mensen in de trein. Ze gaat graag mee naar de dierentuin of naar Scheveningen, dan weet ze niet hoe hard ze naar de ingang/het strand moet rennen. Het enige waar Sara eigenlijk een hekel aan heeft, is aan in bad gaan of gekamd worden. Ze springt blijkbaar liever in een vieze sloot dan in een schoon bad.


Wil jij ook een verhaal delen over jouw hondje? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel