Waar mijn liefde voor honden toe heeft geleid!

Mijn naam is Sander Karelsen en ik woon in Hilversum. Inmiddels ben ik 51 jaar en tot mijn 47ste jaar ben ik een doorgewinterde horecaman geweest. Toen ben ik ziek geworden en kon ik mijn vak niet meer uitoefenen. Sterker nog, ik kwam in de arbeidsongeschiktheidswet terecht.

Ik heb altijd een voorliefde voor honden gehad, maar door mijn werk kon ik nooit een hond adopteren. Dit was dus voor mij het uitgelezen moment om een hond te adopteren en dat heb ik dan ook twee jaar geleden gedaan. Een ventje van 6 maanden oud, die tot die tijd had rondgezworven in Roemenië. Inmiddels is het ventje, genaamd Kenny, alweer 2 jaar bij mij.

De eerste gedragsproblemen

Toen hij een maand of 10 oud was ontstonden verschillende gedragsproblemen. Ik zat met mijn handen in het haar en ik had twee keuzes. De eerste was om hem te laten herplaatsen, de tweede was om mijzelf te gaan verdiepen in honden, zodat ik hem kon helpen om over zijn gedragsproblemen heen te komen.

Voor dat tweede heb ik gekozen en ben ik aan een zelfstudie begonnen aan de hand van boekenlijsten van gerenommeerde opleidingen voor gedragskunde voor honden. Daarnaast heb ik verschillende gedragsdeskundigen in binnen- en buitenland bestudeerd aan de hand van YouTube video’s. En ook heb ik een half jaar meegelopen met een gedragsdeskundige voor honden.

De eerste stappen naar hondentrainer/gedragsdeskundige

Al deze kennis en informatie heb ik to mij genomen en aan de hand daarvan heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld. Toen ben ik gaan werken met eigenaren en hun honden in mijn familie- en kennissenkring. Ervaring is natuurlijk alles in dit vak, simpelweg omdat geen één hond hetzelfde is. En ook al zijn zij van hetzelfde ras, zij hebben allemaal een ander karakter en dus een andere benadering nodig.

KennyOngeveer 4 maanden geleden kwam ik op het idee om vast te gaan leggen wat ik doe en dat heeft geresulteerd in mijn eigen YouTube kanaal “Hondentips van Sander!” Daar staan trainingsvideo’s, consultvideo’s, gezellige hondenvideo’s en ook video’s over het leven van mijn hond Kenny op! Inmiddels heb ik ook een Facebookpagina en een Instagram account onder dezelfde naam “Hondentips van Sander”

Eigenlijk kan ik wel zeggen, dat Kenny mijn liefdesvlammetje voor honden heeft doen oplaaien! Dat heeft mij weer gemotiveerd, om mij te gaan verdiepen in de hondenwereld. En daardoor kan ik nu eigenaren met hun honden helpen om problemen te overkomen. Ik ben op dit moment absoluut een amateur hondentrainer/gedragsdeskundige, maar met een enorme grote passie en de drive om te blijven leren. Zo hoop ik hier uiteindelijk mijn vak van te kunnen maken!

En natuurlijk wil ik om mijn doel te bereiken, met zo veel mogelijk eigenaren met hun honden werken! Dus wanneer jullie hulp nodig hebben, kunnen jullie altijd mijn hulp inroepen. Voorlopig doe ik dit tegen een hele kleine vergoeding.

Groeten aan alle hondenvrienden van Sander en Kenny!

Volg de hondentips van Sander via:


Wil je ook een gastblog laten plaatsen op PerfecteHond.nl? Neem dan even contact met ons op!


Product tips

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Één reactie op “Waar mijn liefde voor honden toe heeft geleid!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel